Κοινωνία

Βάρκιζα: Πως η δίωξη έβαλε χέρι στην «κόκα των Χριστουγέννων»

Τα μεγάλα «κεφάλια» και την εκλεκτή πελατεία των 135 κιλών κοκαΐνης που βρέθηκε στο πολυτελές διαμέρισμα - καβάντζα της Βάρκιζας αναζητούν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών μετά τη σύλληψη, χθες το πρωί, του 33χρονου Σέρβου στα νότια προάστια. Όλα δείχνουν ότι ο αλλοδαπός είχε έρθει πριν 20 ημέρες στην Ελλάδα και είχε το ρόλο του φύλακα της «λευκής κυρίας» χωρίς να αποκλείουν ένα μέρος αυτής να έφευγε για Βελιγράδι. 

Η κόκα των 5.000.000 ευρώ έφθασε από τη Λατινική Αμερική στα νότια προάστια της Αθήνας και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας περίμεναν την τελευταία εβδομάδα να εμφανιστούν και άλλα άτομα στην καβάντζα της λεωφόρου Ποσειδώνος στη Βαρκιζα χωρίς όμως επιτυχία. Γιαυτό και προχώρησαν στην έφοδο φοβούμενοι ότι έγιναν αντιληπτοί ενώ ως άμεσος στόχος τους είναι ένα ακόμη άτομο που φέρεται να έχει το ρόλο του συνδέσμου μεταξύ του Σέρβου φύλακα και του μεγάλου αφεντικού. Πληροφορίες από τη Δίωξη Ναρκωτικών λένε ότι το μεγαλύτερο μέρος της κόκας θα έπεφτε στα στέκια της υψηλής κοινωνίας της Αθήνας ενόψει μάλιστα και των Χριστουγέννων καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί «βάλαμε στο χέρι την κόκα των εορτών…».

Εντύπωση προκαλεί στους αστυνομικούς το γεγονός ότι μέσα στο διαμέρισμα της λεωφόρου Ποσειδώνος στη Βάρκιζα βρέθηκε ένας Σέρβος, ο οποίος δεν φέρεται να έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα άτομο τον Μάρτιν Μ. με καταγωγή από το Βελιγράδι που έχει σπουδάσει οικονομικά στο Νόβισαντ και διατηρεί ένα από τα πιο γνωστά καφέ στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Ο ίδιος στους αστυνομικούς δεν θέλησε να πει πολλά και χθες αργά το βράδυ από τα κρατητήρια του 7ου ορόφου στη ΓΑΔΑ ετοίμαζε με τους δικηγόρους του την απολογία του καθώς χθες το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου πήρε προθεσμία για το πρωί της Τρίτης προκειμένου να απολογηθεί . Οι συνήγοροι του 33χρονου Σέρβου κ.κ Σακης Κεχαγιόγλου και Γιώργος Δρύλλης μιλώντας στο protothema.gr τονίζουν πως: «Αναλάβαμε την υπεράσπιση του 33χρονου ο οποίος θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου. Η κατάσχεση της σημαντικής ποσότητας κοκαΐνης αποτελεί αναμφισβήτητα επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών. Ο βαθμός, δε, εμπλοκής του εντολέα μας και η περιγραφή των γεγονότων όπως συνέβησαν, αλλά και ο καθορισμός της δικής του ευθύνης, θα διαλευκανθούν, μετά από συνεργασία μαζί του τις επόμενες ημέρες και αφού λάβουμε τη δικογραφία στα χέρια μας». 
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...