Ρωσία

Αυτός είναι ο τρομοκράτης στην Αγία Πετρούπολη (βίντεο)


Το Fontanka.ru μετέδωσε σήμερα εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης του σουπερμάρκετ, στις οποίες φαίνεται ένας άνδρας με ένα πράσινο σακάκι με κουκούλα.

Κουβαλάει ένα μπεζ σακίδιο πλάτης και μπαίνει μέσα στο σουπερμάρκετ αλλά στη συνέχεια να βγαίνει από αυτό χωρίς το σακίδιο.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, εννέα εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα άτομο, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της πόλης.

Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναφερόμενος στην χθεσινή έκρηξη σε σούπερ μάρκετ στην Αγία Πετρούπολη.

«Χθες έγινε μία τρομοκρατική ενέργεια στην Αγία Πετρούπολη», δήλωσε ο σήμερα ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας από τη Μόσχα. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν συνολικά 13 άτομα, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά δίκτυα.

https://twitter.com/5tv/status/946063417248501761?ref_src=twsrc%5Etfw

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σ΄ένα ντουλάπι του σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με τα όσα έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας που είχαν τοποθετηθεί στο κατάστημα, ένας άντρας φορώντας σακάκι με κουκούλα μετέφερε ένα βαρύ σακίδιο εντός του καταστήματος, όταν όμως βγήκε δεν είχε μαζί του το σακίδιο. Η Αντιτρομοκρατική της Ρωσίας διεξάγει έρευνα για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, μια βομβιστική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης είχε προκαλέσει το θάνατο 16 ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης «Αλ Κάιντα».

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Ρωσία είναι μία από τις περιοχές που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί το 2018.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...