Εσωτερική Ασφάλεια

Απολογούνται σήμερα έξι μέλη του πληρώματος του ναρκώπλοιου στην Κρήτη

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα, προκειμένου να απολογηθούν, οι 6 Σύριοι-μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού «Andreas», το οποίο εντοπίστηκε να έχει στα αμπάρια του περισσότερους από 6 τόνους κατεργασμένης κάνναβης, στα ανοικτά των ακτών της νότιας Κρήτης.

Το πλήρωμα του «Andreas» οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιώς την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Δευτέρα.

Οι συνολικά 6 συλληφθέντες οδηγήθηκαν από την Κρήτη στον Πειραιά την περασμένη Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι κανείς εξ αυτών δεν είχε διορίσει συνήγορο υπεράσπισης. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει από τις ίδιες τις δικαστικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των 6 συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι μετά τη σύλληψή τους οι 6 άνδρες φαίνεται ότι δεν είπαν πάρα πολλά στους λιμενικούς που τους ανέκριναν. Θυμίζουμε ότι αρχικά κάποιοι κατηγορούμενοι είχαν ισχυριστεί ότι το σκάφος ερχόταν από τη Λαττάκεια της Συρίας κι είχε προορισμό τη Μάλτα.

Ωστόσο, την περασμένη Παρασκευή, ένας εκ των έξι συλληφθέντων φέρεται να υποστήριξε ότι το ρυμουλκό, μαζί με το παράνομο φορτίο του, είχε σκοπό να φτάσει στον Πειραιά.

Όλα αυτά, ωστόσο, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν εντός της σημερινής ημέρας, με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Πηγή: neakriti

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ