Κοινωνία

Απειλείται με λουκέτο ιστορική εφημερίδα

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αυτές τις ημέρες στους κόλπους μιας ιστορικής εφημερίδας του συντηρητικού χώρου.

Στην εφημερίδα «Βραδυνή» τις προηγούµενες ηµέρες, λόγω της καθυστέρησης στην καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, σε συνδυασµό µε καθυστερήσεις και στη µισθοδοσία, οδήγησαν αρχικά σε σφοδρή σύγκρουση την ιδιοκτησία µε την ΕΣΗΕΑ. Μάλιστα λέγεται ότι η ιδιοκτησία μπήκε ακόµα και σε σκέψεις για διακοπή έκδοσης του φύλλου της ιστορικής εφηµερίδας.

Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, απέστειλε καταγγελία στον ειδικό γραµµατέα του Σώµατος Επιθεώρησης Εργασίας και στην Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών ΣΕΠΕ για τη µη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και των οφειλόµενων δεδουλευµένων αποδοχών τριών µηνών από την εργοδότρια εταιρεία της εφηµερίδας «Βραδυνή της Κυριακής».

Μάλιστα, προχώρησε ένα βήµα παραπέρα, καθώς ζήτησε «να διενεργήσουν οι αρµόδιοι τις απαιτούµενες νόµιµες ενέργειες για την ποινική δίωξη και τιµωρία των εκπροσώπων της εταιρείας».

Ο εκδότης Σταύρος Μήτσης ενοχλήθηκε από την ένταση της παρέµβασης, και µάλιστα στους διαδρόµους της εφηµερίδας κυκλοφόρησε η πληροφορία για αναστολή έκδοσης, ωστόσο επικράτησαν ψυχραιµότερες σκέψεις, καθώς και οι εργαζόµενοι έβγαλαν ανακοίνωση στήριξης:

«Εκφράζουµε την απόλυτη εµπιστοσύνη µας στον εκδότη µας κ. Σταύρο Μήτση και την οικογένειά του, οι οποίοι παρά την οικονοµική κρίση συντηρούν µία ιστορική εφηµερίδα. Σε απόλυτη συνεννόηση µε τον εκδότη µας διευθετείται άµεσα η οφειλή προς τους δηµοσιογράφους. Απόφασή µας είναι να συνεχίσουµε παρά τις δυσκολίες και να κρατήσουµε ζωντανή τη “Βραδυνή της Κυριακής”, η οποία αποτελεί σηµαντικό πυλώνα ενηµέρωσης και δηµοκρατίας».

Τελικά, το δώρο καταβλήθηκε και η ΕΣΗΕΑ επανήλθε, ανακοινώνοντας πως στηρίζει τις προσπάθειες για τη συνέχιση της έκδοσης της εφηµερίδας. Πάντως, επεσήµανε ταυτόχρονα ότι η οφειλή των δεδουλευµένων αποδοχών των συναδέλφων τριών µηνών εξακολουθεί να υφίσταται και αµέσως µετά τις γιορτές προγραµµατίζεται συνέλευση των συντακτών για τον συντονισµό και τον καθορισµό περαιτέρω ενεργειών για την καταβολή των οφειλοµένων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ