Κύπρος

Αντιαρματικά και Μαχητικά Ε/Π αποκτά η Ε.Φ της Κύπρου

Συνολικά οκτώ ελικόπτερα θα αποκτήσει η Εθνική Φρουρά, εκ των οποίων τα τέσσερα, τα οποία θα εξοπλιστούν ώστε να αποκτήσουν αντιαρματικές δυνατότητες, θα προέλθουν από τη Γαλλία, ενώ τα άλλα τέσσερα τα οποία θα είναι μαχητικά, θα αποκτηθούν μέσω ανοικτού διαγωνισμού.

Ήδη, όπως πληροφορείται ο «Φ», η γαλλική κυβέρνηση υπέβαλε προσφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία για εκσυγχρονισμό και παράδοση τεσσάρων Gazelle (παλαιότερα μοντέλα των οποίων διαθέτει ήδη η Ε.Φ.) και η προσφορά εξετάζεται.

Για τα υπόλοιπα τέσσερα Μαχητικά πιθανόν Ρωσικά λόγω γνώσεως Χειρισμού και Υποστήριξης ,ο σχετικός διαγωνισμός οι προσφορές θα προκηρυχθούν εντός του 2018.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», ένας από τους λόγους απόκτησης των οκτώ ελικοπτέρων δεν είναι μόνο η ικανοποίηση των επιχειρησιακών αναγκών που προέκυψαν ύστερα από μελέτη του ΓΕΕΦ, αλλά και η αναπλήρωση υφιστάμενων ελικοπτέρων σε περίπτωση που αυτά ακινητοποιηθούν όπως συνέβη με το ένα από τα τρία ελικόπτερα Agusta-Westland (AW139) το οποίο ετέθη εκτός λειτουργίας εδώ και περίπου 28 μήνες.

veteranos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...