Εκκλησία

Ανίερη εκστρατεία! Για δέκατη χρονιά οι άθεοι στις ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς να παραλείψουν την εκκλησία τα Χριστούγεννα

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια διαφημιστικές πινακίδες ξεφυτρώνουν σε διάφορες αμερικανικές πόλεις, ενθαρρύνοντας τους Αμερικανούς να "παραλείψουν την εκκλησία" για να αποφύγουν τα "ψεύτικα νέα" αυτά τα Χριστούγεννα.

Το θράσος των άθεων που βρίσκονται πίσω από την εκστρατεία αυτή στις αμερικανικές πολιτείες του Τέξας και του Νέου Μεξικού φθάνει στο σημείο να ισχυρίζονται ότι οι Χριστιανοί "δεν έχουν μονοπώλιο" τα Χριστούγεννα.

Ο πρόεδρος των Αμερικανών αθέων David Silverman δήλωσε: "Οι άνθρωποι αγνοούν το γεγονός αυτό επειδή απολαμβάνουν την κοινότητα, τη φιλία και τις παραδόσεις που συμβαδίζουν με τη θρησκεία. Αλλά είμαστε εδώ για να τους πούμε ότι οι εκκλησίες δεν έχουν μονοπώλιο σε κανένα από αυτά".

"Υπάρχει μια φανταστική και ζωντανή κοινότητα αθεϊστών σε ολόκληρη τη χώρα που δημιουργεί τις δικές τους παραδόσεις και δια βίου φιλίες" συμπληρώνει.

Οι διαφημίσεις, οι οποίες εμφανίζονται στο Ντάλας, το Φορτ Γουόρθ και το Αλμπικέρ, όλο τον Δεκέμβριο, χαρακτηρίζονται από τις λέξεις "απλά παραλείψτε την εκκλησία, όλα είναι ψεύτικα νέα" δίπλα σε μια απεικόνιση γελοιογραφίας της Γεννήσεως.

Την περασμένη χρονιά οι άθεοι καλούσαν επίσης τους Αμερικανούς να "πετάξουν το μύθο" της γέννησης του Θεανθρώπου.

https://www.youtube.com/watch?v=KkjvOMNjzzc

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές