Κοινωνία

Αλλάζει σχέδιο η ΕΛΑΣ: Αστυνομικοί αναλαμβάνουν τη φρούρηση Μετρό και Ηλεκτρικού

Την αποχώρηση των εταιρειών security από τη φύλαξη των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού σχεδιάζει η κυβέρνηση από τις αρχές του 2018.

Το σχέδιο των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη προβλέπει ότι 200 αστυνομικοί θα έχουν αποκλειστικό αντικείμενο τη φύλαξη των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς.

Αιτία για την αλλαγή στάσης ήταν οι συνεχείς επιθέσεις το τελευταίο διάστημα από κουκουλοφόρους με στόχο τα ακυρωτικά μηχανήματα των σταθμών, όπως αυτή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Και οι δύο υπουργοί αφήνουν σαφείς αιχμές για τον τρόπο φύλαξης από τις εταιρείες σεκιούριτι, λέγοντας ότι δεν κοιτούσαν ούτε τις κάμερες των σταθμών για να δουν τι συμβαίνει στις αποβάθρες.

Από το υπουργείο Μεταφορών λένε, μάλιστα, ότι εκτός από τις ομάδες αναρχικών που λόγω ιδεολογίας, κατααστρέφουν ακυρωτικά μηχανημάτα, υπάρχουν και κάποιοι που εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση κάνοντας ειδική αναφορά στον πρόσφατο εμπρησμό του κέντρου του ΟΑΣΑ στην Καλλιθέα όπου πραγματοποιούνταν μαζική έκδοση προσωποποιημένων καρτών εξηγώντας ότι είναι εμπρησμός, καθώς έσπασαν το τζάμια και πέταξαν στουπιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...