Κοινωνία

«Αγώνας» για να επιστρέψει το 19χρονο μοντέλο – Αίτηση του δικηγόρου της για να δικαστεί εδώ

Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος εκπροσωπεί το 19χρονο μοντέλο που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ έχοντας στην κατοχή της 2,6 κιλά κοκαΐνης, ξεκίνησε τις διαδικασίες για να επιστρέψει και να δικαστεί η Ειρήνη στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, επισκέφτηκε σήμερα (19.12.2017) τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και κατέθεσε αναφορά- αίτηση με την οποία ενημερώνει την Εισαγγελία για το αδίκημα που κατηγορείται ότι τέλεσε η 19χρονη στο Χονγκ Κονγκ και ζητάει να επιληφθεί της υποθέσεως σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 ΠΚ η Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς έχει οριστεί ως νομικός σύμβουλος από την οικογένεια της Ειρήνης.

Στην αίτηση τους αναφέρουν ότι επιθυμούν η Ειρήνη να δικαστεί στην Ελλάδα, σε γλώσσα που να εννοεί, δηλαδή στην μητρική της, να έχει πρόσβαση σε στοιχεία, ενδεχομένως κρίσιμα για την ποινική της αξιολόγηση, αλλά και κυρίως να έχει τη δυνατότητα να την υπερασπιστούν δικηγόροι με τους οποίους να μπορεί να συνεννοηθεί.

Επιπλέον ζητούν την κίνησης της διαδικασίας στην Ελλάδα όπου ισχύει και εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΣΔΑ) που καθιερώνει το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη αλλά και γιατί επιθυμούν να κριθεί το παιδί τους σύμφωνα με τους Ελληνικούς Νόμους, παρότι αυτοί είναι εξίσου αυστηροί με τους Νόμους που ισχύουν στο Χονγκ Κόνγκ για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

Από την πλευρά της, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρέπει να διωχθεί και στην Ελλάδα το 19χρονο μοντέλο.

Παράλληλα, η δίωξη ναρκωτικών με έγγραφό της προς την Εισαγγελία ζητεί να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί της που ενδεχομένως κινούνται στην ελληνική επικράτεια.

Οι δυο δικογραφίες αναμένεται να συνενωθούν ενώ αρμόδιες πηγές έλεγαν πως θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που παρέχονται από το νόμο προκειμένου η νεαρή κοπέλα να επιστρέψει και να λογοδοτήσει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ