Αρχείο

Αγκαλιασμένες και στο θάνατο – Στο ίδιο φέρετρο η Ελένη Χερουβείμ και η κορούλα της Μυρτώ – Η άγνωστη λεπτομέρεια που συγκλονίζει

Οι Άγιοι Ανάργυροι θρηνούν. Ο πόνος δεν ήταν βουβός. Ο οδύνη και η οργή εκφράστηκαν με φωνές, με κραυγές, με θρήνο που «ξεχείλιζε» τον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων και το κοιμητήριο. Εκεί όπου συγγενείς, φίλοι, γείτονες συγκεντρώθηκαν για να συνοδεύουν στην τελευταία τους κατοικία τα τρία θύματα μιας οικογενειακής τραγωδίας.

Η Βάσω Χερουβείμ, η Ελένη Χερουβείμ και η μόλις 3 ετών Μυρτώ κηδεύτηκαν σε κλίμα βαθιάς οδύνης. Και ασυγκράτητης οργής. Είναι τα θύματα ενός οικογενειακού δράματος. Τα τρία θύματα του δολοφονικού αμόκ του 47χρονου αστυνομικού Χρήστου Ζαπαντιώτη. Του ανθρώπου που τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, με το υπηρεσιακό του όπλο, σκότωσε την πεθερά του, τη γυναίκα του και το σπλάχνο του, πριν αυτοκτονήσει.

Μάνα και κόρη στο ίδιο φέρετρο

Το κοιμητήριο γέμισε από νωρίς κόσμο. Ήθελαν όλοι να αποχαιρετίσουν τα θύματα. Τις δυο γυναίκες που γνώριζαν και το κοριτσάκι που βρήκε το θάνατο από τον άνθρωπο που του έδωσε τη ζωή: τον πατέρα του. Τον άνθρωπο που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, όταν ξύπνησε έντρομο από τους πυροβολισμούς, το ησύχασε, το ξανακοίμησε και μετά με μια σφαίρα κοντά στο αυτί του πήρε τη ζωή.

Η μικρή Μυρτώ θα είναι μαζί με τη μαμά της στην αιωνιότητα. Ήταν μαζί, «αγκαλιασμένες», στο ίδιο λευκό φέρετρο.

Οι συγγενείς των θυμάτων δεν μπορούσαν και δεν ήθελαν να κρύψουν μέσα στον πόνο τους την οργή τους. «Ο φονιάς μας έκαψε, μας σκότωσε την οικογένειά μας» φώναξε κάποιος. Κραυγές και οδυρμός. Δάκρυα για τρεις ζωές που χάθηκαν σε λίγα λεπτά.

Μέσα σ’ όλα μια λεπτομέρεια που συγκλονίζει. Στην κηδεία δεν υπήρχαν φωτογραφίες των θυμάτων. Το σπίτι της οικογένειας, η διπλοκατοικία στην Ανάκασα των Αγίων Αναργύρων έχει «σφραγιστεί» από την αστυνομία. Παραμένει τόπος εγκλήματος όσο διαρκούν οι έρευνες. Κανείς δεν μπορούσε να μπει στο σπίτι για να πάρει φωτογραφίες.

Η 49χρονη είχε ζητήσει διαζύγιο

Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στο νεκροταφείο γνωστοί, φίλοι, γείτονες αλλά και ασθενείς της 49χρονης άτυχης Ελένης Χερουβείμ. Ένας από τους ανθρώπους αυτούς, κάτοικος της περιοχής τα τελευταία 50 χρόνια, γνώριζε τη Βάσω και την Ελένη Χερουβείμ.

Περιέγραψε τον δράστη ως «αυστηρό» και «βαρύ» άνθρωπο. Είπε επίσης ότι η 49χρονη – όπως λεγόταν στη γειτονιά- είχε ζητήσει διαζύγιο από τον 47χρονο αρχιφύλακα. Και πως σύμφωνα με όσα του είχε πει ο θείος της άτυχης γυναίκας, ο δράστης δεν άφηνε την 70χρονη μητέρα της, να δει την εγγονή της.

Συντετριμμένος και ένας άνθρωπος τον οποίο θεράπευσε η 49χρονη Ελένη Χερουβείμ. Με δάκρυα στα μάτια, ο άνδρας περιέγραψε πως εξαιτίας της ρευματοειδούς αρθρίτιδας δεν μπορούσε καλά καλά να περπατήσει αλλά εκείνη τον έκανε καλά. «Πρώτα ήταν άνθρωπος και μετά γιατρός», είπε χαρακτηριστικά.

«Μίλησε» το διαμέρισμα της φρίκης

Το διαμέρισμα όπου έμενε η οικογένεια, ο τόπος της τραγωδίας, δείχνει βήμα – βήμα πως έγιναν όλα.

Το σκηνικό της φρίκης και του μακελειού στο διαμέρισμα τις οδού Ευριπίδου στους Αγίους Αναργύρους. έχουν ξεκαθαρίσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τις έρευνες.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, το ζευγάρι γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής άρχισε να καυγαδίζει έντονα και ενώ το κοριτσάκι τους, κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα τους.

Προσπάθησε να προστατεύσει τη μητέρα της

Αφορμή του καυγά οι οικονομικές διαφορές του 47χρονου αστυνομικού με την πεθερά του, για το πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας. Τον καυγά μεταξύ του ζευγαριού φαίνεται πως άκουσε η μητέρα της 49χρονης γιατρού και αμέσως ανέβηκε από τον πρώτο όροφο όπου και διέμενε, στο διαμέρισμα τις κόρης της προκειμένου να δει τι συμβαίνει. Μάλιστα εκτιμάται πως την πόρτα του διαμερίσματος άνοιξε η ίδια η 49χρονη, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την επίθεση του άνδρα της.

Από εκεί και έπειτα το διαμέρισμα μετατρέπεται σε σφαγείο. Οι αστυνομικοί που έφθασαν εκεί στις 14:00 προχθές το μεσημέρι. Αντίκρισαν τα πτώματα τις πεθεράς και τις συζύγου, κοντά στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού, σε απόσταση λιγότερη του ενός μέτρου μεταξύ τους.

Από την στάση των πτωμάτων οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δυο γυναίκες προσπάθησαν να βγουν στο μπαλκόνι, προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια.

Όπως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστή, η 49χρονη σύζυγος του αστυνομικού είχε πυροβοληθεί τρεις φορές στο στήθος, σχεδόν εξ επαφής, ενώ η μητέρα της είχε δεχθεί δυο πυροβολισμούς, στο στήθος και το κεφάλι.

Το παιδί

Στη συνέχεια, με το όπλο του ανά χείρας, ο αστυνομικός κατευθύνθηκε προς την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, καθώς η μικρούλα είχε ξυπνήσει από τους πυροβολισμούς και είχε βάλει τα κλάματα. Το παιδί κοιμόταν στην μέση του κρεβατιού, ανάμεσα στο μαξιλάρι του μπαμπά και της μαμάς.

Ο μακελάρης αστυνομικός και αυτόχειρας, πήρε στην αγκαλιά του το σπλάχνο του, το ηρέμησε και αφού κοιμήθηκε εκ νέου το έβαλε στην μέση του κρεβατιού και πυροβόλησε το παιδί στο κεφάλι.

Η τελευταία πράξη του δράματος είχε συντελεστεί.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=2M7YU1DMnp8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...