Πνευματικά ωφέλιμα

Άγγελος Κυρίου μου είπε: «Ο άντρας σου θα γίνει καλά»

Η Γέννηση του Θεανθρώπου είναι συνυφασμένη με την εικόνα των Μάγων που προσκυνούν το Θείο Βρέφος στη φάτνη. Ομως ακόμη κάποιοι σύγχρονοι «μάγοι» εξακολουθούν να προσφέρουν άλλου είδους δώρα σε παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ανίατες ασθένειες και έχουν ανάγκη από μια ζεστή αγκαλιά και μια ανθρώπινη επαφή.

Την ώρα που οι γιατροί και οι νοσηλευτές καθημερινά δίνουν μάχη για το θαύμα της ζωής μαζί με τους ασθενείς στα δωμάτια των κλινικών, στα παρεκκλήσια των νοσοκομείων συντελείται ένα παράλληλο θαύμα. Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους κάνουν ένα διάλειμμα από τη θεραπεία τους και ανάβουν ένα κερί, ζητώντας από τον Θεό να τους δώσει τη δύναμη και την πίστη για να ξεπεράσουν τη δοκιμασία που περνούν.

Η «Espresso» επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, μίλησε με τον εφημέριο και συνάντησε ένα μικρό θαύμα που έζησε μια οικογένεια στο εκκλησάκι.

«Το αν θα πάει καλά ένας ασθενής εξαρτάται από τον οργανισμό του και την επιστήμη. Εδώ ζητούν μια βοήθεια και στήριξη. Προχθές ένα ζευγάρι, όχι από αυτά που λέμε “της Εκκλησίας”, αλλά που είχε πόνο, προσκύνησε και ζήτησε βοήθεια από τον Θεό. Ο ένας στήριζε τον άλλον και οι δυο τους ζήτησαν από τον Θεό να τους παράσχει βοήθεια» λέει ο εφημέριος του ναού, πατήρ Βασίλειος, και μας συστήνει την κυρία Γεωργία. Εχει τον σύζυγό της στην Εντατική και κάθε απόγευμα κατεβαίνει από το δωμάτιο στην εκκλησία για να προσευχηθεί.

«Το Ιπποκράτειο, όπως κάθε νοσοκομείο, αγκαλιάζεται από τις εκκλησίες και τους απεσταλμένους του Θεού. Με τη δύναμη του Θεού ήμουν έτοιμη για όλα: να ζήσω το θέλημά Του, με την ελπίδα και το έλεός Του μπροστά στην αμαρτωλή ζωή μας. Αναγνώρισα πόσο μικροί και αμαρτωλοί είμαστε, βρέθηκα πιο κοντά στον Θεό και Τον ευχαριστώ για την ευκαιρία που διαφαίνεται ότι μας δίνει» εξομολογείται στην «Espresso» η γυναίκα, η οποία νιώθει πως η πίστη της αυτών των ημερών έσωσε τον άντρα της. Το ίδιο συναίσθημα ένιωσε λίγες ημέρες πριν, έξω από το Ιπποκράτειο, όταν ένας άγγελος Κυρίου τη διαβεβαίωσε πως ο σύζυγός της θα γίνει καλά, ολοκληρώνοντας το δικό της θαύμα!

Μικροί ήρωες

Ενας άλλος σύγχρονος «μάγος» είναι ο π. Σωτήριος Σαρρής, εφημέριος του παρεκκλησίου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», όπου καθημερινά οι μικροί ήρωες της ζωής δίνουν τον μεγάλο αγώνα τους.

«Τα παιδιά αυτά με διδάσκουν μαθήματα ζωής, ώστε να γίνομαι καλύτερος ως άνθρωπος και ως ιερέας. Οταν τα βλέπω να δίνουν μάχες χωρίς να γκρινιάζουν και χωρίς να λιγοψυχούν, παίρνω δύναμη να αντιμετωπίσω όλες τις δυσκολίες. Είναι η πυξίδα και μας δείχνουν τον δρόμο να ξεπεράσουμε τους σκοπέλους που μπαίνουν στο διάβα μας» αναφέρει στην εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια».

Ο ιερέας συγκινείται στη θέα παιδιών με τους ορούς στα χέρια να δίνουν δύναμη στους γονείς τους και να τους λένε να μην ανησυχούν.

«Προσπαθώ να σταθώ δίπλα στους γονείς, τους δίνω κουράγιο και αγάπη με σκοπό να απαλύνω τον πόνο τους. Αν ο Θεός επιτρέψει να ζήσει το παιδί που δοκιμάζεται, θα αποτελεί παράδειγμα για τα άλλα παιδιά, θα έχει ένα “μετάλλιο”, αφού επέδειξε σθένος και καρτερία απέναντι στην ασθένεια. Αν το σχέδιο του Θεού είναι να ‟φύγει”, τότε θα μιλάμε για έναν άγιο και θα πρέπει να αισθάνονται ευλογημένοι οι γονείς που το είχαν».

Αυτές τις γιορτινές ημέρες τα δοκιμαζόμενα παιδιά επισκέπτονται εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, του Στρατού, των προσκόπων, των σχολείων, των ενοριών και των μεγάλων ομάδων του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, προσφέροντας, πέρα από τα δώρα, την αγάπη τους. Ολο τον χρόνο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εκκλησιαστικές οργανώσεις, και οι σύλλογοι Φλόγα, Ελπίδα, Πίστη, Χαμόγελο του Παιδιού, Κάνε μια Ευχή κ.ά.

Ο π. Σωτήριος ρωτάει πάντα τα ονόματα ασθενών από έκτακτα περιστατικά, ώστε να τα συμπεριλάβει στην προσευχή του.

«Εχω δει πολλές φορές γονείς που δεν είχαν σχέση με την πίστη να πλησιάζουν τον Θεό και να ψάχνουν καταφύγιο στην Εκκλησία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υγείας που περνάει το παιδί τους. Αντίθετα, ενισχύεται η πίστη αυτών που είναι κοντά στον Θεό» καταλήγει, εκφράζοντας την επιθυμία να διακονήσει έως το τέλος της ζωής του κοντά στα παιδιά του νοσοκομείου.

«Τα παιδιά που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ωριμάζουν πιο γρήγορα από τα άλλα και ζητούν ασφάλεια, θέλουν να νιώσουν ότι δεν είναι αποκομμένα, αλλά ενεργά μέλη της κοινωνίας μας. Αυτό βρίσκει απόλυτη εφαρμογή με τη συμμετοχή στο μυστήριο της θείας κοινωνίας» τονίζει ο π. Σωτήριος.

Πηγή:espresso

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...