Τελειώνει πριν καν αρχίσει η συνάντηση Α.Τσίπρα-Ρ.Τ.Ερντογάν – Απάντηση Μαξίμου στο μπουρλότο του «Σουλτάνου»

Δημοσίευση: 6 Δεκεμβρίου 2017, 11:56 μμ | Ανανέωση: Δεκέμβριος 7, 2017 στις 12:17 πμ

Λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν άναψαν… φωτιές στην ελληνική κυβέρνηση τα όσα είπε στην συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, την έντονη ενόχλησή της εκφράζει και επίσημα η κυβέρνηση στον απόηχο των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου σε συνέντευξή του, περί επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης παραμονή της άφιξής του στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος,αναφέρει σε δήλωσή του πως η συνέντευξη Ερντογάν εγείρει έντονο προβληματισμό και ξεκαθαρίζει πως:

«ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο  θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών».

Ολόκληρη η δήλωση:


«Η σημερινή συνέντευξη του κ.  Ερντογάν εγείρει έντονο προβληματισμό και ερωτήματα. Η Ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιθυμούν η επίσκεψη του να αποτελέσει αφορμή να χτιστούν γέφυρες όχι να υψωθούν τείχη. Ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο  θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών. Οι αναφορές περί αναθεώρησης της δε συμβάλλουν στο κλίμα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε στις σχέσεις μας και στην περιοχή».

Aρα τι έρχεται να κάνει ο Ερντογάν;

Προφανώς να ακούσει αυτό που θα του μεταφέρουν οι Α.Τσίπρας-Ν.Κοτζιάς μέσω των ΗΠΑ.

Και να προκαλέσει και στη Θράκη. Τι θέλει να μάθει η Ουάσινγκτον;

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ερώτημα που απασχολεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι εάν οι κινήσεις απομάκρυνσης του Ερντογάν από τις ΗΠΑ πηγάζουν από στρατηγική επιλογή.

Εάν πρόκειται για στρατηγική επιλογή, θα ξεγράψουν τον Ερντογάν με ό,τι αυτό σημαίνει….

Αρα εμείς ως Ελλάδα δεν έχουμε να θέσουμε κάτι στο τραπέζι.

Μόνο ο Ερντογάν έχει και το έκανε ήδη…

Οι επίμαχες δηλώσεις Ερντογάν

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε στην ανάγκη να επικαιροποιηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης.

Οταν ρωτήθηκε για το τι έχει στο μυαλό του όταν μιλά για αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης, ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε:

«Πρώτα και κύρια, η Συνθήκη της Λωζάνης δεν περιβάλει μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την περιοχή. Εξαιτίας αυτού πιστεύω ότι συν τω χρόνω όλες οι Συνθήκες χρειάζονται μια επικαιροποίηση. Και η Συνθήκη της Λωζάνης, με βάση τα πρόσφατα γεγονότα, χρειάζεται μια επικαιροποίηση. Αυτή δεν αφορά μόνο την Τουρκία, αλλά και την Ελλάδα. Θα μπορούσε να είναι αμοιβαία επωφελής, ωστόσο προφανώς υπάρχουν όλοι εκείνοι που δεν αντιλαμβάνονται για το τι ακριβώς πρόκειται. Εκείνοι που δεν έχουν αρκετή γνώση για το τι εμπεριέχει η Συνθήκη, αμέσως με κατηγορούν και προσπαθούν να βρουν νέες ερμηνείες πίσω από τις δηλώσεις μου, όμως δεν υπάρχει κάτι που κρύβεται πίσω από αυτές τις δηλώσεις.

Η ασφάλεια και η φιλία μεταξύ των χωρών μας, μπορούν να κάνουν περισσότερα για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας και τη φιλία μας. Δεν θέλω να εισέλθω σε λεπτομέρειες. Η συζήτηση για τα νησιά και άλλα θέματα συνεχίζεται, και μόνο από μια εξέλιξη, τα πράγματα περιπλέκονται. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να υπερβούμε σε μια μεγάλη θάλασσα όπως το Αιγαίο. Τα ταξίδια των εμπορικών και των τουριστικών πλοίων θα πρέπει να γίνονται ανενόχλητα και θα πρέπει να υπερβούμε τις όποιες περιπλοκές. Γι’ αυτό το λόγο φέρνω το θέμα αυτό στην επικαιρότητα».

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν θέλησε να αναφερθεί σε παλιότερη δήλωσή του, ότι ήταν λάθος ότι συμπεριλήφθηκαν κάποια νησιά στη Συνθήκη της Λωζάνης- απάντησε ότι δεν θυμάται αυτή την ομιλία- και συμπλήρωσε:

«Οταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α ως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε και να συζητήσουμε».

 • Θαλασσόλυκος

  ΦΕΡΣΤ!!!

 • Deadpool_Nikeus

  εγώ περίμενα ότι θα ακύρωναν την επίσκεψη

 • Θεσσαλονικιός ο Σιδηρόφρακτος.

  Γιώργη δεν σε ξέχασα, ο αδελφός μου λείπει και θα σε πάρω όταν επιστρέψει …

 • Συγκαμενος Κωλοτουμπας

  Μια ζωη κοταρες οι απλυτοι κομουνοπαστοκοι,απαντηση κοκοκο.

 • «Aρα τι έρχεται να κάνει ο Ερντογάν;»
  Το πρόβλημα δεν είναι η επιθυμία του να έρθει.
  Το πρόβλημα είναι δικό σας που δέχεστε κάποιον που κάθε μέρα αμφισβητεί και παραβιάζει τα σύνορά μας.
  Αυτό που θα του άρμοζε θα ήταν μιά κλωστιά στον κ@λο……………………

 • Jorge Melissas

  Άγιος Κοσμάς: Θα ‘ρθεί καιρός, που θα κατεβεί το Ρούσικο γένος για να πηγαίνουν στους Εβραίους, εκεί που θα γίνει πόλεμος και θα πλέξει τριότικο δαμάλι…
  http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/12/blog-post_43.html#more

  • Brasidas

   Βαζω θετικη γιατι εισαι εσυ Γιωργη. Επειδη δεν αντεχω αλλο τις προφητειες

   • Θεσσαλονικιός ο Σιδηρόφρακτος.

    Δεν την βλέπω ..

    • Brasidas

     Τι δε βλεπεις?

     • Θεσσαλονικιός ο Σιδηρόφρακτος.

      Την θετική που του έβαλες …

     • Jorge Melissas

      Ίσως πρέπει να κάνεις ανανέωση! Εγώ την βλέπω πάντως

   • Jorge Melissas

    Οι άνθρωποι έχουμε μία ατελή αίσθηση του χρόνου και δεν τον κατανοούμε πλήρως.
    Όπως ακόμα, δεν αντιλαμβανόμαστε σε όλη την διάσταση τους τα γεγονότα ή τις υπάρξεις, πραγμάτων και ιδεων, που εκδηλώθηκαν κάποτε και που συνεχίζουν ακόμα να εκδηλώνονται στο πέρασμα του. Ίσως επειδή το μικρό διάστημα ζωής μας των + – 80 χρόνων δεν μας επιτρέπει, καθώς τα πράγματα μας ξεπερνούν.
    Οι προφητείες αποδίδουν τις εξελίξεις σε θεΐκό σχέδιο, ενώ οι γεωπολιτικοί αποκλειστικά στις αναγκαιότητες. Προσωπικά πιστευω, ότι το ένα δεν αποκλείει το άλλο, όταν μάλιστα συγκλίνουν ως προς το αποτέλεσμα. αφού έτσι κι’ αλλιώς ταπράγματα ακολουθούν την φυσική οδό της αιτιότητας, υπό το πρίσμα της θείας ή της φυσικής δικαιοσύνης.

    • Brasidas

     Αν. Ημασταν εξυπνος λαος θα τις. Ηθελα.
     Αλλα. Επειδη ειμαστε ενα. Ματσο προβατα μας εχουν καταστρεψει. Εξηγω πιο πανω

   • ΙΡ

    ευτυχως που υπαρχουν ομως και εχουμε μια πυξιδα!!
    αν δεν τις ειχαμε θα ειμασταν χαμενοι στο διαστημα!!

    • Brasidas

     Διαφωνω. Ενας σοβαρος πατριωτης θα τις χρησιμοποιούσε οπως ακριβώς λες. Αλλα εμεις καθησαμε κ επαναπαυομαστε κ Περιμενουμε. Οποτε περιασοτερο κακο. Μας. Εκαναν

     • ΙΡ

      καλημερα Βρασιδα,εχεις μεγαλο δικιο αλλα οχι απολυτο!και το λεω γιατι και της γνωμης αυτης ειμαι και θα ηθελα πολυ να ειμασταν ενεργωτεροι,να παιρναμε πρωτοβουλιες διαμαρτυριας,προς τους ταχα κυβερνωντες,η ενημερωσης σε απλους ανθρωπους που δεν εχουν δυνατοτητα ενημερωσης σε περισσοτερα απο αυτα που μας σερβιρουν τα τουρκοκαναλα.Αν ομως σκεφτεις οτι οτιδηποτε λεμε ,οτιδηποτε γραφουμε,οτιδηποτε συζηταμε,το παρακολουθουν…οτιδηποτε να προσπαθησεις ειναι καταδικασμενο!!χωρις να ειμαι απαισιοδοξος.Απλα ολα ειναι πρωτογνωρα ετσι οπως μας πολεμαει η ΝΤΠ και τα τσιρακια της που μας κυβερνουν και δεν εχουμε την καταλληλη μεθοδο,τροπο να τους πολεμησουμε και μεις με τον ιδιο τροπο!

     • Jorge Melissas

      ΠΕΡΟΥ: Αποσύρεται η διδασκαλία περί «έμφυλων ταυτοτήτων» από τα σχολεία μετά από αγώνες και μαζικές διαδηλώσεις των γονέων
      http://redskywarning.blogspot.gr/2017/12/blog-post.html

     • Jorge Melissas

      «Βαρβαρότητες»: Ο αριστερός πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, καυτηριάζει την «παράλογη» και «επικίνδυνη» ιδεολογία «του φύλου»
      http://redskywarning.blogspot.gr/2014/02/blog-post.html

     • ΙΡ

      μπραβο!! ,ισως αυτος ειναι ο δρομος που πρεπει να ακολουθησουμε γενικοτερα!

 • Brasidas

  Μια κυβέρνηση που τρωει ολο σφαλιαρες κ απανταει με το τετριμμένο σλογκαν «σεβομαστε τις συνθηκες»
  Κ αυτο ονομαζεται σοβαρη πολιτικη?
  Αυτο ολοι μπορουν να το κάνουν

 • Brasidas

  Δηλ καλημεριζεις 4-5 ατομα επειδη στη ψυχη δεν ειναι

 • Jorge Melissas

  Καψουροκουλτούρ

  Αν δεν το ξέρατε, η κυρία Νατάσα Μποφίλιου είναι καλλιτέχνιδα. Τώρα θα μου πεις ότι: «και της κατσίκας ο κ@λος, καλλιτέχνης είναι», ωστόσο η εν λόγω κυρία δεν είναι ότι κι ότι, ως καλλιτέχνιδα.
  Είναι σαν να λέμε η εθνική τραγουδίστρια απανταχού των αριστερών, αρχινώντας από τους εκ γενετής συριζαίους και φτάνοντας ίσαμε τους τροτσκιστές, στους οποίους εσχάτως δήλωσε ότι ανήκει. Ασχέτως τώρα πως, αν της βάνεις έκθεση για τον τροτσκισμό, μπορεί και να σου γράψει ότι πίνεται παγωμένος…
  Το κορίτσι δηλαδή, κινείται [καλλιτεχνικώς ειπείν] μεταξύ Άντζελας Δημητρίου και Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ. Και τραγουδάει φέτο και στον Διογένη, τον οποίον Διογένη, ως γνωστόν, τον έχουν τιμήσει οι μεγαλύτεροι πρίγκιπες της αθεράπευτης ρωμιοκαψούρας.
  Σαν να λέμε ρε παιδί μου: πρώτο τραπέζι πίστα στην κουλτούρα.
  Καψουροκουλτούρ και πάσης Ελλάδος, να ‘ουμ’

  http://panusis.blogspot.gr/2017/12/blog-post_5.html

  • ΙΡ

   αυτη ειναι η πορεια της παρακμης που μας στρωνουν οι νεοταξιτες που κυβερνουν!!
   Οσο πιο χαμηλα στανταρς εχει μια κοινωνια τοσο υποβαθμιζεται και απαξιωνεται!

  • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

   Καλημέρα Γιώργο. Νομίζω πώς εδώ ο φίλτατος Λευτέρης το έχασε λίγο το παιχνίδι. Αν είναι να γυρίσουμε πάλι στις αρχές της μεταπολίτευσης από το ανάποδο όμως, τότε που όποιος καλλιτέχνης δεν δήλωνε αριστερός δεν είχε καμία τύχη, θα έχουμε χάσει και το παιχνίδι και την μπάλα. Η Μποφίλιου και φωνάρα έχει αλλά και @@ για να υπερασπιστεί αυτά που (νομίζει) ότι πιστεύει. Αν αυτό που ονειρεύεται ο Πανούσης και οι συν αυτώ είναι κυνήγι μαγισσών , τότε όχι μόνο δεν πάμε μπροστά αλλά αντίθετα βαδίζουμε ολοταχώς προς το γκρεμό. Είμαστε απλά λευκοί τζιχαντιστές.

 • Hercules
 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ…

  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα Ηρωα ΠΕΥΚΕΣΤΑ!!!

   • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

    ΕΠΙΣΗΣ ΣΠΥΡΟ…

 • Spyros Spyropoulos

  Καλημερα σε ολους τους φιλους!

 • Σουταχώνω

  Μπράβο, επαληθεύτηκα σε όλα που έγραψα. Το πάει στο 2023 και στο τάχα μου μετά απο 100 χρόνια απο τη λωζάνη όλα πρεπει να διαπραγματευτούν. Τα δικα σου δικα μου, τα δικα μου μονο δικά μου κτλ….

  • Hercules

   ναι ..αλλά μέχρι το 2023 θέλουμε ακόμα 5 χρόνια… από τώρα ανοίγει το θέμα της συνθήκης ? Δεν θα έπρεπε να περιμένει ακόμα 5 χρόνια ?

   • Σουταχώνω

    Γριζάρει τώρα… Ξέρεις τι σημαίνει γκριζάρω ή να σου κάνω και καφέ;;

    • Hercules

     ευχαριστώ ..ήπια καφέ

     • Σουταχώνω

      Νά σε καλά..

 • Glenfiddich !!!

  Σωστός!!!! Μήπως θα έπρεπε σιγά σιγά και οι γονείς να δείχνουν στα παιδάκια και μια εικόνα του Αγίου Βασιλείου, ίσως και τον βίο του και να αφαιρέσουν αυτή την ιδιότητα από τον χαριτωμένο χοντρούλη της Coca Cola?

 • ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΤΩΝΗ

  Βρε α στο καλό σουλτάνε…Η Ελλάδα δεν πωλείται….