Ηρθε το ιππικό: Η «απάντηση» των ΗΠΑ στον Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης

Δημοσίευση: 7 Δεκεμβρίου 2017, 8:10 μμ

Τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης σχολίασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ζήτημα αρχής να υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Είναι ξεκάθαρο πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν συμφωνεί με τις δηλώσεις του Ερντογάν για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

mignatiou

 • Βραδύνους ψηφοφόρος

  Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί τον έφεραν εδώ!..

  • Μεγάλη Ελλάδα

   Δεν ξέρω αλλά υποθέτω οτι ο λόγος δεν είναι μόνο ένας και αφορά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
   1. Οι Τούρκοι θέλουν να πιέσουν για το θέμα των μειονοτήτων και κάπου μπορεί να παίζει το παλιό γνωμικό «τα λέω στην νύφη για να τα ακούει η πεθερά» Ζορίζονται με τις πιέσεις ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ για το θέμα των μειονοτήτων και τους Κούρδους. Κάτι που υπέγραψαν και στην συνθήκη της Λωζάννης για αυτό και την αναφέρουν. Και μιας και η Ελλάδα είναι πρόθυμη και υποχωρητική σε όλα (η πολυπολιτισμική βλακώδης αριστερή ιδεολογία) ήρθαν να «αφυπνίσουν» τις υποτιθέμενες μειονότητες στην Θράκη.
   2. Οι ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ θέλουν αντιπερισπασμό για την επιθετική πολιτική τους στην Μέση Ανατολή.
   3. Ο Τσίπρας θέλει να φτιάξει το πολιτικό του προφίλ πιστός στην φιλοσιωνιστική πολιτική του Βενιζέλου που χάρισε την Θράκη στους Τούρκους πολλές φορές. Στην ίδια γραμμή που πουλούν την Μακεδονία. Οτιδήποτε είναι δυνατόν να κάνουν θα το κάνουν με αρωγούς τους Εβραίους για να απομακρύνουν το ελληνικό στοιχείο απο την Μακεδονία, Θράκη, Κωνσταντινούπολη.
   4. Οι Φράγκοευρωπαίοι απο την άλλη φοβούνται τους Ρώσους και υποστηρίζουν τις κινήσεις του Ερντογάν προς μια ευρωπαϊκή χώρα.
   5. Οι Ρώσοι δεν ξέρω γιατί αλλά απο την άλλη έχουν και γιατί να διαφέρουν. Και η δική τους πολιτική ελιτ πουλημένοι καμπαλιστές είναι.

   • Βραδύνους ψηφοφόρος

    Ευχαριστώ για τον κόπο σου. Το διάβασα και το ξαναδιάβασα. Δεν φταίς εσύ που δεν καλύπτομαι. Από ένστικτο είναι ότι κάτι άλλο πιο ρηχό τρέχει… το ψάχνω…

  • konstantinos

   Έχεις ακούσει αγαπητέ την έκφραση «τον έτρωγε ο κ@λος τους» ;

 • ARCO ARCO

  ΕΠΙΚΑΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΛΛΑΓΗ =ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ > οι ΗΠΑ είναι εξαναγκασμένες να κάνουν όλα τα χατίρια της Τουρκίας ,όπως ήδη κάνουνε, διότι στην Συρία το μισθοφορικό ισλαμικό κράτος απέτυχε και διότι δεν μπορούν να στείλουν τακτικό στρατό αλλά και γιατί η Τουρκία ελέγχει τα στενά του Βοσπόρου και όχι μόνο αυτό αλλά και βελτιώνει συνεχώς τις σχέσεις της με την Ρωσία δηλαδή όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο δύσκολα θα υπακούσει στις ΗΠΑ για το κλείσιμο των στενών για να περιορίσει την Ρωσία εάν ποτέ χρειαστεί να γίνει αυτό.

  Η μόνη λύση για τις ΗΠΑ είναι ο συμβιβασμός, δηλαδή η άδεια προς την Τουρκία-και Γερμανία- για την διεξαγωγή ενός θερμού επεισοδίου το οποίο θα είναι πολυ πιο σοβαρό από αυτό των Ιμίων και το οποίο θα σύρει την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις για τον διαμοιρασμό του Αιγαίου. Μισό η Τουρκία-Γερμανία και μισό οι ΗΠΑ.

  Κατόπιν το ΝΑΤΟ θα επέμβει σε ρόλο διαμεσολαβητή και έτσι θα σώσει το γόητρο του

  Η Ελλάδα είναι αντικείμενο πλειστηριασμού πλέον

  Τέλος καί ας μήν κοροιδευόμαστε.