Εκτροχιάστηκε τρένο στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη

Δημοσίευση: 7 Δεκεμβρίου 2017, 3:17 μμ

Δεν λειτουργεί προσωρινά η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη λόγω εκτροχιασμού της μηχανής και πέντε βαγονιών εμπορικού τρένου, περίπου στις 7:15, στην περιοχή του Κορδελιού. Από τον εκτροχιασμό του τρένου, το οποίο είχε ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Ειδομένη, δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, για τους επιβάτες που ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αλεξανδρούπολη ή αντίστροφα θα γίνεται προσωρινά μετεπιβίβαση σε λεωφορεία στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Δράμας, ενώ υπάρχει προσωρινό πρόβλημα και στην ηλεκτροκίνηση, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Πλατύ, με πιθανές ολιγόλεπτες καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Θεσσαλονίκης.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη, καθώς και για την πορεία της αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής, με επόμενη ανακοίνωση.

 • Tassos photography

  1. τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά ; στα πόσα κομμάτια έχει χωριστεί ο ΟΣΕ ; τι κάνει το κάθε τμήμα ;
  : «Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.. »

  2. Στην Ευρώπη όπου έχουν τύχει ατυχήματα γίνονται γιατί υπάρχουν πάρα πολλές διασταυρώσεις γραμμών / αμαξοστοιχιών και είναι πιο πιθανό το λάθος ..

  σε μία και μόνη γραμμή πως να εκτροχιαστεί;
  έλλειψη συντήρησης ;