Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ - Αυτός είναι ο παρουσιαστής - Τι λέει για την εμπλοκή του ονόματός του στο κύκλωμα κοκαΐνης (φωτο)

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου ο γνωστός παρουσιαστής για την εμπλοκή του ονόματός του στο κύκλωμα κοκαΐνης του Κολωνακίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θέμης Γεωργαντάς, ξεκαθάρισε ότι ουδεμία σχέση έχει με το καρτέλ. «Ήμουν ετερρόρυθμο μέλος της επιχείρησης Lili Shou και δεν γνώριζα τίποτα για τις δραστηριότητες του βασικού επιχειρηματία», φέρεται να δήλωσε ο παρουσιαστής.

Ο Θέμης Γεωργαντάς μετέβη στο αστυνομικό τμήμα παρουσία του δικηγόρου του, Δημοσθένη Πέππα, προκειμένου να βρίσκεται στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου, καθώς ο γνωστός δημοσιογράφος – εκδότης της εφημερίδας φιλοξένησε το επίμαχο δημοσίευμα αναζητείται.

Στην υπόθεση του καρτέλ του Κολωνακίου εμπλέκονται συνολικά 27 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων κάποιοι αντιμετωπίζουν ακόμη και το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» τις αγοραπωλησίες του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στο Κολωνάκι κατέγραψαν οι κοριοί της αστυνομίας.

Μέσα στους διαλόγους ακούστηκαν πολλοί κωδικοί, όπως «κρεμούλα» για τη μεθαμφεταμίνη (MDMA), «τσόκο» για την κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) αλλά και άλλα, όπως «φούστα-μπλούζα», «λουλούδια», «παπάδες», 20 ευρώ «κάρτα» και «CD».

Πώς ζητούσαν τα ναρκωτικά

Η δράση του κυκλώματος άρχισε να ξετυλίγεται μετά από μια καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. και ακολούθησε καταγραφή συνομιλιών από τον κοριό της αστυνομίας. Από εκεί προκύπτουν και οι κωδικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος με τους πελάτες για τις αγοραπωλησίες τους.

«Τσόκο»: Κατεργασμένο χασίς τύπου «σοκολάτα».
«Κρεμούλα»: Μεθαμφεταμίνη τύπου MDMA.
«Malboro μαλακό»: Κοκαΐνη.
«Κοκορέτσι»: Κοκαΐνη.
«Λουλούδια», «Παπάδες», «20ευρη κάρτα», «CD»: Ήταν ακόμη μερικές κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν για τα ναρκωτικά.
«Αλβανό»: Αν το ναρκωτικό που ήθελαν ήταν από την Αλβανία.
«Πατρίδα»: Αν το ναρκωτικό που ζητούσαν ήταν ελληνικό.
«Φου»: Οταν ο πελάτης δεν είχε ιδιαίτερη προτίμηση για την προέλευση του ναρκωτικού.
«Σκου»: Αν ο πελάτης ήθελες skunk.

Το χρονικό

Ήταν Ιανουάριος του 2015. Στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών, αστυνομικοί συνομιλούν για ώρες με έναν τύπο που δείχνει να γνωρίζει πολλά για την αθηναϊκή νύχτα. Μετά από πιέσεις, ο μυστηριώδης πληροφοριοδότης αποκαλύπτει ένα όνομα και δύο κινητά τηλέφωνα.

«Ο Σταύρος είναι μέλος μιας ομάδας που σπρώχνει κόκα στο Κολωνάκι και τα ακριβά προάστια. Αυτά είναι τα τηλέφωνα του…» είπε και την επόμενη μέρα ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ έπιασε δουλειά. Και αυτά που μέχρι τότε ήταν πληροφορίες, φήμες ή ανώνυμες εξομολογήσεις, άρχισαν να ξεδιπλώνονται με κάθε λεπτομέρεια. Ενα μεγάλο μέρος από την «αμαρτωλή» Αθήνα γράφεται σε δεκάδες CD, καθώς ηθοποιοί, σεναριογράφοι, επιχειρηματίες ακόμη και γνωστοί μαγαζάτορες από τη Μύκονο σχημάτιζαν τον αριθμό του Σταύρου για να προμηθευτούν κόκα.

Στη δικογραφία αναφέρονται εκατοντάδες συνομιλίες του συνιδιοκτήτη του εστιατορίου «Li Li Shu» να σπρώχνει ναρκωτικά σε πασίγνωστα άτομα της σόουμπιζ και του επιχειρηματικού χώρου, ενώ οι αστυνομικοί για πρώτη φορά κατάφεραν να καταλήξουν και στο ποιοι είναι οι επώνυμοι πελάτες που προμηθεύονταν κοκαΐνη χρησιμοποιώντας πακιστανικά τηλέφωνα…

Δηλαδή, ενώ το τηλέφωνο είναι καταχωρημένο σε όνομα κάποιου ταλαιπωρημένου αλλοδαπού, η Ασφάλεια γνωρίζει ότι αυτός που ψώνιζε κόκα ήταν, για παράδειγμα, γνωστός ηθοποιός της τηλεόρασης, πρωταγωνιστής σε σίριαλ. Όπως επίσης ότι πίσω από τη σύνδεση που αντιστοιχούσε σε υπήκοο Μπαγκλαντές κρύβεται μεγαλοεπιχειρηματίας του Κολωνακίου που ήθελε 100 ευρώ κόκα την ημέρα για να ικανοποιήσει το πάθος του.

Στην κατάθεση του ο αξιωματικός της Ασφάλειας που είχε την ευθύνη της επιχείρησης είναι αποκαλυπτικός: «Το άτομο ονόματι Σταύρος εμφανιζόταν ως επιχειρηματίας συνέταιρος στο κατάστημα Li Li Shu, στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι. Για τις μετακινήσεις του και τις πωλήσεις ναρκωτικών χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο μάρκας Mini Cooper γκρι και μια λευκή μοτοσικλέτα Aprilia. Στις τηλεφωνικές του συνομιλίες είναι εξαιρετικά φειδωλός και τον τρόπο αυτό τον ακολουθούσαν και οι συνομιλητές του. Για τις πωλήσεις των ναρκωτικών χρησιμοποιεί κωδικές λέξεις όπως “βιογραφικό”, “τραπέζι”, “μπουκάλι” “marlboro”, “μηχανάκι”, “σετ φούστα, μπλούζα”, “ατομάκι”, “πράσινο ελληνικό” κλπ».

Οπως φαίνεται από τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που ήταν πρόσωπο ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο στην αθηναϊκή νύχτα και έχει επαφές με όλη τη σόουμπιζ, συνήθιζε να χρησιμοποιεί ακόμη και το πολυτελές ασιατικό ρεστοράν της Δεινοκράτους για τις περίεργες συναλλαγές του.

Λίγες εβδομάδες αργότερα και ενώ τα οκτώ μέλη της συμμορίας συλλαμβάνονται και ο Σταύρος παραμένει άφαντος, ο ένας μετά τον άλλο, οι επώνυμοι πελάτες του «Li Li Shu», περνούν από το γραφείο της ανακρίτριας για να δώσουν εξηγήσεις. Άλλοι παραδέχονται ότι είναι περιστασιακοί χρήστες αποδίδοντας τη ροπή στις απαγορευμένες ουσίες στον ευαίσθητο ψυχισμό τους και τα προβλήματα, άλλοι τα «μασάνε» μιλώντας γενικά και αόριστα πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών σε τρίτα πρόσωπα, ενώ υπάρχουν και αυτοί που δηλώνουν λάτρεις της υγιεινής ζωής, πως δεν έχουν σχέση με τα ναρκωτικά και ότι ήταν απλώς πελάτες του σουσάδικου της οδού Δεινοκράτους. Οσο για τις κωδικοποιημένες επαφές που οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν «συνομιλίες», οι εμπλεκόμενοι ισχυρίζονται ότι για κρατήσεις τραπεζιών ή παραγγελίες για κέτερινγκ.

Δήλωση από Σταθοκωστόπουλο

Επιστολή προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έστειλε ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος με αφορμή τις φήμες περί εμπλοκής του στην υπόθεση του κυκλώματος ναρκωτικών στο Κολωνάκι. Ο επιχειρηματίας διαψεύδει επίσημα ότι σχετίζεται με το σκάνδαλο.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει η επιστολή:

«Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω ότι με έκπληξη, μεγάλη αγανάκτηση και οργή αντίκρισα φωτογραφία μου στο σημερινό εξώφυλλο της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» με τίτλο «ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΚΑΣ» συνδέοντας αυθαίρετα και αβάσιμα το όνομα μου με την συγκεκριμένη εγκληματική πράξη, ενώ ουδεμία σχέση έχω με τέτοιες συνήθειες και δραστηριότητες.

Επειδή το πρόσωπο που αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα έχει απλώς το ίδιο ονοματεπώνυμο με εμένα, ανήκει σε άλλη οικογένεια επομένως αυθαίρετα και εσφαλμένα έχει δημοσιεύσει φωτογραφία μου. Θα ήθελα δε να διευκρινιστεί ότι τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου δεν συνεργαζόμαστε επιχειρηματικά με τον κύριο Βασίλειο Σταθοκωστόπουλο και το μόνο κοινό στοιχείο μας είναι η συνωνυμία.

Η εν λόγω δημοσίευση είναι καθ’ όλα συκοφαντική για το πρόσωπο μου και την οικογένεια μου με επιβλαβείς προεκτάσεις για την επιχειρηματική μου φήμη καθότι θέλει να εμπλέκομαι σε κύκλωμα κοκαΐνης, γεγονός που είναι απολύτως ψευδές και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην επαγγελματική μου υπόσταση.

Προκειμένου να αποτραπεί τυχόν αναπαραγωγή του εν λόγω δημοσιεύματος και της ψευδούς αναφοράς του στο πρόσωπο μου από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας παρακαλούμε πολύ όπως λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν την παρούσα και απέχετε από την αναδημοσίευση τέτοιων ψευδών ειδήσεων και συνδέσεων του ονόματος μου με την εγκληματική συμπεριφορά που αναφέρεται το εν λόγω δημοσίευμα, κατά του εκδότη του οποίου θα καταθέσουμε μηνύσεις και αγωγές».

https://youtu.be/BzlIz-aSpJ0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ