Βαρύ κι ασήκωτο το κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία: Δηλώσεις Α.Τσίπρα-Ρ.Τ.Ερντογάν – Φουλ επίθεση από τον «Σουλτάνο» – Εξαφανίστηκε η Εμινέ Ερντογάν, ακύρωσε το πρόγραμμά της

Δημοσίευση: 7 Δεκεμβρίου 2017, 3:57 μμ | Ανανέωση: Δεκέμβριος 7, 2017 στις 4:17 μμ

Αυτή την ώρα γίνονται οι κοινές δηλώσεις Τσίπρα-Ερντογάν μετά από την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αλέξης Τσίπρας καλωσορίζει ξανά τον πρόεδρο Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική την σημερινή επίσκεψη, αλλά ιστορική και την πρωτοβουλία του ΠτΔ να προσκαλέσει τον κ. Ερντογάν.

«Θα ήθελα να είμαι σαφής γι’ αυτό» είπε ο πρωθυπουργός. Και συνέχισε:

«Μιλήσαμε ανοιχτά για να άρουμε παρεξηγήσεις. Μιλήσαμε για το Αιγαίο, για την ένταση στο Αιγαίο. Η παραβατική τουρκική δραστηριότητα πρέπει να τερματιστεί. Οι εμπλοκές στο Αιγαίο αποτελούν κίνδυνο για τις σχέσεις αλλά κυρίως για τους πιλότους μας. Δεν συνάδει με το καλό κλίμα το γεγονός ότι εν έτει 2017 επικρέμεται από πάνω μας η έννοια του casus beli. Στην ανάγκη εξομάλυνσης των εντάσεων, συμφωνήσαμε να αρχίσουν ξανά οι συνομιλίες για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και Ασφάλειας, αλλά και η συζήτηση για την υφαλοκρηπίδα».

«Διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο στη γειτονιά μας, μια περίοδο κρίσης στις ευρω-τουρκικές σχέσεις, με προκλήσεις στην Ασφάλεια και την προσφυγική κρίση. Είναι ακόμα πιο σημαντικό να ενισχύσουμε τους διαύλους επικοινωνίας. Αυτό μόνο με αμοιβαίο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο αλλά και στον θεμέλιο λίθο που είναι η Συνθήκη της Λωζάνης. Με αλληλοσεβασμό για να μην μιλάμε με προκλήσεις και εντάσεις. Υπάρχει ανάγκη οι σχέσεις μας να εκσυγχρονιστούν; Βεβαίως», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.


Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική την σημερινή επίσκεψη, αλλά ιστορική και την πρωτοβουλία του ΠτΔ να προσκαλέσει τον κ. Ερντογάν:

Σε αυτό κάναμε μία ανοιχτή συζήτηση. Να μιλήσουμε για τις διαφωνίες μας. Να τις εντοπίσουμε. Θα ήθελα να είμαι σαφής γι’ αυτό. Μιλήσαμε ανοιχτά για να άρουμε παρεξηγήσεις. Μιλήσαμε για το Αιγαίο, για την ένταση στο Αιγαίο. Η παραβατική τουρκική δραστηριότητα πρέπει να τερματιστεί. Οι εμπλοκές στο Αιγαίο αποτελούν κίνδυνο για τις σχέσεις αλλά κυρίως για τους πιλότους μας. Δεν συνάδει με το καλό κλίμα το γεγονός ότι εν έτει 2017 επικρέμεται από πάνω μας η έννοια του casus beli. Στην ανάγκη εξομάλυνσης των εντάσεων, συμφωνήσαμε να αρχίσουν ξανά οι συνομιλίες για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και Ασφάλειας, αλλά και η συζήτηση για την υφαλοκρηπίδα

Για το κυπριακό είναι πάγιες οι θέσεις μας για ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατίας χωρίς εγγυήσεις και τουρκικά στρατεύματα. Ελπίζουμε η Τουρκία να κινηθεί έτσι για να αρχίσουν οι συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν».

Ο λόγος στον Ταγίπ Ερντογάν

«Καταρχάς θα ήθελα να πω ότι μετά από 65 χρόνια έχω πραγματοποιήσει και είμαι ευτυχέστατος γι αυτή την επίσημη επίσκεψη, 65 χρόνια μετά την πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας στην Ελλάδα. Ο χώρος μου είναι οικείος, γιατί τον επισκέφθηκα με τον τίτλο του πρωθυπουργού», είπε αρχικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Τουρισμός και συμφωνίες

«Τα βήματα που έχουμε κάνει είναι σημαντικά. Στις συνομιλίες που είχαμε θίξαμε και θέματα όπως το Ανώτατο Συμβούλιο συνεργασίας, που θεσπίστηκε επί δικής μου προεδρίας κι ελπίζουμε σύντομα να γίνει στη Θεσσαλονίκη το 5ο συνέδριο. Ο όγκος των συναλλαγών έφτασε τα 2,6 δις. δολάρια, που είναι μια υποχώρηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να τις αυξήσουμε. Μιλήσαμε και για την ταχεία που θα συνδέει Κωνσταντινούπολη και Θεσσαλονίκη, αλλά και την ακτοπλοίκή σύνδεση Σμύρνης – Θεσσαλονίκης. Την Ελλάδα επισκέπτονται 800.000 τούρκοι, ενώ 600.000 έλληνες επισκέπτες φτάνουν στην Τουρκία», είπε για τον τουρισμό.

Βάζει θέμα ξανά για τους Τούρκους Αξιωματικούς!

«Εμείς κάνουμε μεγάλο αγώνα με αιμοσταγείς συμμορίες τύπου PKK και γνωρίζουμε ότι ο αντιτρομοκρατικός αγώνας είναι ένα θέμα που το γνωρίζει καλά και η Ελλάδα. Είχαμε 250 θύματα στην απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του προηγούμενου έτους. Συζητήσαμε και το θέμα της έκδοσης των 10 πραξικοπηματιών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Αυτό που είπα είναι ότι αυτοί οι πραξικοπηματίες είναι δυνατόν να επιστραφούν στην Τουρκία, μια χώρα που έχει καταργήσει την θανατική ποινή, δεν γίνονται βασανιστήρια. Ως εκ τούτου πιστεύω η Ελληνική Δικαιοσύνη θα εισακούσει την έκκληση περί έκδοσής τους».

Συνδέει την συνθήκη της Λωζάνης με το τζαμί

«Υπήρχε η πρόβλεψη ότι στα ταξίδια του εξωτερικού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρέπει να έχει αδειοδότηση του υπάρχου του Φαναρίου. Εμείς την καταργήσαμε αυτή την πρόβλεψη. Εδώ και 15 χρόνια, σε όλους τους Έλληνες φίλους μου λέω ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για να εκσυγχρονίσουμε τη συνθήκη. Δεν πήρα απάντηση. Τίθενται θέματα για την εδαφική ακεραιότητα. Δεν εποφθαλμιούμε στην εδαφική ακεραιότητα καμίας χώρας. Ένα άλλο θέμα είναι το τζαμί των Αθηνών. Αντίστοιχα στην Κων/πολη και γενικά στην Τουρκία δεν υπήρξε κανένα θέμα ούτε με αποκατάσταση θρησκευτικών κτιρίων. Διενεργούνται εργασίες αποκατάστασης του μοναστηρίου της Παναγίας Σουμελά για να προσευχηθούν όσοι επιθυμούν».

Τον… χαβά του για την Συνθήκη της Λωζάνης!

«Για τη συνθήκη της Λωζάνης γίνεται μεγάλη κουβέντα για αναδιαμόρφωσή της. Υπεγράφη από 11 χώρες. Υπέγραψε και η Ιαπωνία, η Βουλγαρία, η Αγγλία. Όλες αυτές τις χώρες την υπέγραψαν. Υπάρχουν προβλέψεις μόνο ως προς το Αιγαίο; Τίποτα για τα μειονοτικά μας θέματα; Για το μειονοτικό καθεστώς που διέπει αμφότερες μειονότητες; Στη δυτική Θράκη έχουμε θρησκευτικές μειονότητες. Στο θέμα αυτό πρέπει να γίνουν νέες σκέψεις και σχετικά με την συνθήκη της Λωζάνης. Για την μειονότητα, το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα φτάνει τα 15.000 ευρώ, ενώ στη δυτική Θράκη μετά βίας τα 2.5000 ευρώ. Υπάρχει χάσμα.

Υπάρχει θέμα επίσης με τον αρχιμουφτή. Είναι διορισθείς. Η συνθήκη της Λωζάνης προβλέπει ότι πρέπει να εκλέγεται. Η Ιερά Σύνοδος εκλέγει τον Οικουμενικό Πατριάρχη», τόνισε ο Ερντογάν!

—————————————————————————————-

Οι κοινές δηλώσεις Τσίπρα και Ερντογάν ήταν να ξεκινήσουν στις 14.50 όμως ακόμα δεν έχουν γίνει. Επίσης είναι σε εξέλιξη ένα θρίλερ με την επίσκεψη ή μη της Εμινέ Ερντογάν στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου θα την συνόδευε η Μπέτυ Μπαζιάνα αλλά και τον Σύλλογο Αγάπη όπου θα την συνόδευε η Σίσσυ Παυλοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό ακυρώθηκε.

Δεν είναι οι γνωστοί οι λόγοι πίσω από την αλλαγή σχεδίων και αν αυτή σχετίζεται με την ένταση που προηγήθηκε μεταξύ Ερντογάν-Παυλόπουλου

Η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας Εμινέ, κατέβηκε από το αεροσκάφος που την μετέφερε από την Τουρκία στην Αθήνα, αλλά μετά… εξαφανίστηκε.

Με το γνωστό ανέκφραστο ύφος της, κατέβηκε από το αεροσκάφος της Τουρκικής Δημοκρατίας στο Ελ.Βενιζέλος επιβιβάστηκε σε ένα από τα αυτοκίνητα της πομπής του Ταγίπ Ερντογάν και έκτοτε δεν την είδε κανείς.

Η κυρία Ερντογάν δεν έδωσε το παρόν ούτε στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, ούτε ακολούθησε τον σύζυγό της στο Προεδρικό Μέγαρο όπως ήταν προγραμματισμένο (έτσι είχε κάνει και η Μπριζίτ Μακρόν).

Ακολούθως υπήρχαν πληροφορίες ότι η κυρία Ερντογάν θα ακολουθούσε το δικό της πρόγραμμα και ότι ενδεχομένως θα πήγαινε με την Περιστέρα Μπαζιάνα στο Μουσείο της Ακρόπολης και με την Βλασσία Παυλοπούλου στο Μουσείο Μπενάκη ενδεχομένως και στο Ιδρυμα Ελπίδα.

Ωστόσο, η Εμινέ Ερντογάν δεν πήγε πουθενά. Βρίσκεται κλεισμένο στη σουίτα της στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια.

Υπήρξαν πληροφορίες ότι η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας αισθάνθηκε κάποια αδιαθεσία και για αυτό δεν μπορούσε να ακολουθήσει το πρόγραμμά της. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι η Εμινέ Ερντογάν άλλαξε το πρόγραμμά της για λόγους ασφαλείας προτιμώντας τη σιγουριά και την ασφάλεια της σουίτας της.

Αν και το πρόγραμμα είναι ανοιχτό, η επόμενη προγραμματισμένη εμφάνιση της κυρίας Ερντογάν είναι για τις 19:30 στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ενόχληση του Μαξίμου για τη στάση Ερντογάν – «Το τανγκό θέλει πάντα δύο»

Ενόχληση του Μαξίμου για τη στάση του Τούρκου Προέδρου δείχνει σχόλιο κυβερνητικού αξιωματούχου, αμέσως μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος αξιωματούχος δήλωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις και άφησε αιχμές λέγοντας ότι είναι προφανές ότι δεν περιμέναμε η Τουρκία να αλλάξει τις δικές της.

Όπως δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης έχουμε καθήκον και υποχρέωση με δεδομένη την αποσταθεροποιημένη περιοχή και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ευρωτουρκικές σχέσεις να είμαστε ο σταθεροποιηθτικός παράγοντας και να παίρνουμε γενναίες πρωτοβουλίες. Υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο αυτό τείνουμε ακριβώς χείρα φιλίας στην Τουρκία και είναι στο χέρι της εάν θα αξιοποιήσει την πρωτοβουλία μας.

«Το τανγκό θέλει πάντα δύο», τονίζει όλο νόημα.
Ερωτηθείς ο ίδιος αξιωματούχος για το τάιμινγκ της επίσκεψης τόνισε πως «οι σημαντικές επισκέψεις δεν γίνονται όταν όλα τα ζητήματα έχουν λυθεί για να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις οι πολιτικές ηγεσίες αλλά όταν είναι αναγκαίο για την επίλυση ζητημάτων, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αναβάθμιση των σχέσεων.

 • Spyros Spyropoulos

  1ος! Εμινε Ερντογκαν!!!

  • Spyros Spyropoulos

   Πολυ στεναχωρηθηκα που η Εμινουλα εμεινε κλεισμενη στην σουιτα της λογω αδιαθεσιας…….ξυδακι και θα της περασει…….οπως και του συζυγου της ο καημος!

   • RED OR DEAD

    Ούτε καν ξύδι να μην της δοθεί!!!Η εμινέ είναι μόνο για έμμηνα!!!Χαχαχαχαχα!!!;)

  • BABIS

   ΑΞΙΟΣΣΣΣΣΣΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ !!!

   • Spyros Spyropoulos

    Ευχαριστω συγγαυρε και φιλε Μπαμπη!

  • RED OR DEAD

   Άξιος Σύγγαυρε και αδελφέ Σπύρο!!!;)

   • Spyros Spyropoulos

    Ευχαριστω αδελφε μου Ρεντ!!!

  • Μαχητής
   • Spyros Spyropoulos

    Ευχαριστω Μαχηταρα μου!!!

    • Harald Hardrada MERCYLESS

     γεια σου Σπυρακλα λεβεντη!

     • Spyros Spyropoulos

      Γεια σου και σενα Γιγαντα!!!

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΣΚ@ΤΑ ΣΕ ΕΜΙΝΕ…

  • BLAC PIT

   ΝΤΙΝΤΟ ΓΑΛΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΚΝΑΤΖΟΥ ΜΠΡΙΖΙΤ!!!!…ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΙΚΡΟΝ!!!!….

   • BABIS

    Τον στραποναρει ?

    • RED OR DEAD

     Femdom από την αφέντρα Μπριζίτ!!!;)

     • BABIS

      Ελα ρε….

     • RED OR DEAD

      ΛΆΜΠΕΙΣ ΛΈΜΕ ΜΠΆΜΠΗ ΜΟΥ ΣΎΓΓΑΥΡΕ!!!;)

  • RED OR DEAD

   Τίποτε δεν έμεινε για την εμινέ…τα έφαγε όλα ο ερντομόγγολος αδελφέ…;)Χαχαχαχαχα!!!;)
   ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΑΠΕΣΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΦΊΛΟΥΣ!!!;)

 • BLAC PIT

  ΚΑΘΑΡΜΑ ΑΛΗΤΑΡΑ…ΕΘΝΟΠΡΟΔΩΤΗ ΑΡΧΙΨΕΥΤΗ ΠΙΝΟΚΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΔΩΣΙΛΟΓΕ ΤΟΥΡΚΟΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ!!!!..ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΙΝΕΣ ΣΟΥ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ. ΑΛΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΤΖΕΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΕΡΤΟΓΑΝ(ΨΩΦΟΣ)!!!!…..ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ!!!…Η ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!!!!..

 • Γατονι

  Χαχανουλη Πινόκιο το νου σου γιατί πολλά αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη

  http://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2013/11/post_typevimeo-videop5593-vimeo-thumbnail-456×300.jpg

  • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

   ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΘΩΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 90 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!….

   • Γατονι

    Το κλίμα των ημερών είναι τέτοιο, δεν είναι προδότης κανένας απλά έκανε ένα λάθος μωρέ.

    • RED OR DEAD

     Αυτό είναι το κλίμα της αποδόμησης και του ξεπουλήματος των αξιών μας…

   • Harald Hardrada MERCYLESS

    κανεις δεν επρεπε να εκτελεστει και ειδικοτερα ο Πρωτοπαπαδακης,εγκλημα του Δημοκρατη Πλαστηρα (που κατα τ αλλα τον θαυμαζω)

 • bada

  οι Γερμανοι αποδειχτηκαν ποιο διπλωματες και εξυπνοι απο τα δικα μας ζωντοβολα http://www.trelokouneli.gr/austhro-minuma-ston-erntogan-apo-to-berolino-h-sunthikh-ths-lozannhs-den-anatheoreitai/

 • Doctor

  Μετα την σταση της σε πολλα θεματα δεν την χαρακτηριζεις αυτην την κυβερνηση πατριωτικη,το πιο πιθανο ειναι να ακολουθει τις εντολες της Ουασιγκτον σχετικα με την Τουρκια και συμπληρωνοντας:Σκατα στην Εμινε

  • RED OR DEAD

   Όπως είπα και πιο πριν, δεν έμινε σκ…το για την εμινέ…τα έφαγε όλα ο ερντομόγγολος!;)

 • Harald Hardrada MERCYLESS

  δυσκολευομαι να το πιστεψω οτι ο τσιπρας τα πηγε τοσο καλα (πολυ καλυτερα απ οσο περιμενα),μολις του το χτυπησε«παρανομη εισβολη και κατοχη της β.κυπρου»,μ αρεσει να λεω αυτο που πιστευω,αν και δεν τον συμπαθω γι αυτα που εχει κανει και για αλλα πολλα θεμματα,τα παει καλα σημερα

  • BABIS

   Περιμενε τωρα «πεσιμο» απο τον Μπρουκιο..

   • Harald Hardrada MERCYLESS

    ο μπρουκιος ξερει οτι τους μισω ,αλλα ειπα,τα παει καλυτερα απ οτι περιμενα,και περιμενα καταστροφη,αυτο δεν σημαινει οτι η γενικοτερη εικονα δεν ειναι χαλια

  • © Proud to be Greek

   Εύγε για την αντικειμενικότητα σου φίλε!!

   • Harald Hardrada MERCYLESS

    ειπαμε ,προσπαθουμε να βλεπουμε την εικονα και να ειμαστε δικαιοι,ΠΡΕΠΕΙ να μαστε δικαιοι ,αν θελουμε να ειμαστε υπερηφανοι ως Ελληνες,τον Παυλοπουλο τον ειδα πολυ χλιαρο,επρεπε να περασει πιο αποφασιστικη εικονα,τον τσιπρα τον ειδα πιο ανετο απο αλλες φορες και τα λιγα που ακουσα δεν με ξενισαν,θεωρω οτι το πηγε καλα ,βεβαια πρεπει να τα δουμε πιο προσεκτικα

    • © Proud to be Greek

     Παρα πολλοί μέσα εδώ που μας το πάίζουν ΥΠΕΡπατριωτάρες σπεύδουν να αβαντάρουν τον τουρκο μόνο και μόνο επειδή δεν γουστάρουν τον Τσίπρα.
     Οπως αυτός που σου απάντησε που προηγουμένως έιχε μπεί ως brοukios

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      δεν το καταλαβα το τελευταιο ,ο μπρουκιος ειναι πρωην συναδελφος και φιλος,ειναι σκληρος αλλα πατριωτης ,το οτι δεν γουσταρουμε την αριστερα δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να λεμε την αληθεια ή αυτο που πιστευουμε ως αληθεια,σε καμμια περιπτωση δεν θα ηθελα να βλαφτει η πατριδα μονο και μονο για να χαρω για το πατατρακ αριστερης κυβερνησης

   • Μαχητής
    • © Proud to be Greek

     Ευχαριστώ και επιφυλάσσομαι αγαπητέ Μαχητή.

  • Brasidas

   Ειπε αληθεια για παρανομη εισβολη? Αν το πε μπραβο του

  • GrandRus

   γενικοτερα του εριξε 2-3 καλες ταπουλες. Οπως το αλλο «δεν παμε να κανουμε χρισταινικες τελετες μεσα στα τζαμια» κλπ

   • Harald Hardrada MERCYLESS

    δεν το ακουσα αυτο γιατι δεν το ειδα ολο ειχα και κοσμο σπιτι,καλη ταπα κι αυτη,αρχιζουν και βαζουν μυαλο λες τα αριστιρα?

    • GrandRus

     Οχι, απλα, η διατηρηση ενος καποιου πατριωτικου προφιλ ανεβαζει λιγο την δημοφιλια

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      συμφωνω ,τα λογια δεν μετρανε πολυ οσο οι πραξεις,οψομεθα για τις κινησεις της κυβερνησης

     • GrandRus

      φιλε, τρεμει το φυλλοκαρδι μου τωρα που θα παει στην Θρακη, αν εμφανιστει λαοθαλασσα με τουρκικες σημαιες.
      Αν γινει αυτο, τελειωσαμε. Ελλαδα χωρις Θρακη δεν ειναι Ελλαδα

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      ολοι αυτο φοβομαστε οχι τις πατατες που λεει,θα γινει χαμος στη θρακη ,κατσε να δεις ,αλλα δεν εχουμε εθνικιστες να βγουνε να τα κανουνε ..τανα!

     • GrandRus

      δλδ ποιος θα βγει να πανηγυρισει ρε φιλε? μονο το 50% των μουσουλμανων ειναι τουρκοι, οι αλλοι ειναι πομακοι-ρομα. Απο αυτο το 50%, ΠΟΣΟΙ πια ζουν στην κομοτηνη?

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      θα μαζεψει κοσμο κι απο αλλου

    • GrandRus

     και ο τροπος που ο ερντογαν ξαφνικα εφυγε μετα την τελευταια απαντηση του τσιπρα.. δεν μου φανηκε στα πλαισια του «προτοκολλου»

  • Assurbanibal

   Αυτό είπα κι εγώ προηγουμένως.

   • Harald Hardrada MERCYLESS

    νομιζω οτι δεν ειμαστε ουτε αδικοι ουτε τρομερα αισιοδοξοι,αλλα πρεπει να πουμε αυτο που ειναι και οχι αυτο που θελουμε

 • pentapostagma

  νθ

 • lion 77

  Από όλα όσα ακούστηκαν θεωρώ ότι όταν έκλεισαν τα μικρόφωνα ο Ερντογάν μας είπε «Πλυθειτε και έρχομαι.
  Με αυτά που είπε προσπάθησε να διαρρήξει εντελώς τις διμερείς σχέσεις ώστε να έχει πάτημα για επιθετική ενέργεια.

  • Hercules

   δεν ξέρουμε τι λέει το Σενάριο της Ελίτ (το οποίο παίζουν Ερντο-Τσιπρά)

  • BABIS

   Να κανουμε χωριστρα ?

 • Μαχητής

  Οι Ε.Δ ωφείλουν να προφυλάσσουν τα ιερά χώματα της πατρίδας από όλους τους εχθρούς ανεξαιρέτως
  ( Εξωτερικούς και ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ )
  https://m.youtube.com/watch?v=x7uruMWVKx0&itct=CBEQpDAYBCITCLG9v9WS-NcCFU7VFgod6l4P8TIHcmVsYXRlZEjGwu6yg_K3sn4%3D

  • Harald Hardrada MERCYLESS

   ΜΙΛΑΝ

   • BABIS

    ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ.

    • Harald Hardrada MERCYLESS

     φτου-φτου μας τον εχωσαν

     • Μαχητής

      Ποδοσφαιρικά έμεινα πίσω , είμαι και λίγο άμπαλος , για ποια ομάδα μιλάς;

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      θρυλος

     • Μαχητής

      Α εντάξει!

 • Βραδύνους ψηφοφόρος

  Τη συνθήκη της Λωζάνης την έχουν ακυρώσει οι ίδιοι οι Τούρκοι το 1955 με τα γεγονότα της Κωσνσταντινούπολης και γι αυτό όποιος νοιώθει Τούρκος στην Ελλάδα θα πρέπει να οδηγηθεί στα σύνορα της Τουρκίας.

 • catch the rainbow

  η eminem πως τη λενε την απλυτη τουρκαλα,ειχε αδιαθεσια, ξερετε γιατι?γιατι μολις πατησεν ποδι στην Ελλαδα,ο αερας της ορθοδοξιας την εκανε αδιαθετη σαν εξαποδω που ειναι αυτην και η μολυσμενη θρησκεια της