Μέση Ανατολή

Τρόμος στο Ισραήλ - Οι Ιρανοί κατασκευάζουν στρατιωτική βάση σε συριακό έδαφος - Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή

Επικίνδυνα και τρομερά ‘’μαντάτα‘’ έρχονται από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και την περιβόητη Mossad για  την Συρία, η οποία αποτελεί μία από τις πιο  θερμές εστίες πολέμου στον πλανήτη και στην οποία από ότι όλα δείχνουν οι Ιρανοί πατούν πόδι δημιουργώντας στρατιωτική βάση  και εργοστάσιο πυραύλων .

Δορυφορικές φωτογραφίες παρουσιάζουν την δημιουργία ιρανικής στρατιωτικής βάσης στο συριακό  έδαφος αναφέρει ο ισραηλινός τύπος.

Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις όπως φαίνεται στις φωτογραφίες έχουν δημιουργήσει στρατιωτικές  εγκαταστάσεις σε ένα χώρο που χρησιμοποιείται από τον συριακό στρατό έξω από το Ελ Κίσβα, 14 χλμ νότια της Δαμασκού.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε πρόσφατα ότι το Ιράν επιδιώκει να εδραιωθεί στρατιωτικά στη Συρία. «Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν  δύο σειρές μεγάλων κτιρίων- πιθανώς για στέγαση στρατιωτών και οχημάτων. Τους τελευταίους μήνες, επιπλέον κτίρια φαίνονται να έχουν προστεθεί στην περιοχή.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και ξένα άρθρα, ανέφεραν τα ευρήματα των υπηρεσιών πληροφοριών τους σχετικά με την κατασκευή ιρανικής στρατιωτικής μονάδας για την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων μεσαίας εμβέλειας  …με ρωσική τεχνική και συμβουλευτική βοήθεια για λογαριασμό των Ιρανικών δυνάμεων στην Συρία , του συριακού στρατού και πιθανόν της Χεζμπολάχ, …μακριά από τα ‘‘μάτια της Δύσης‘‘.

Οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι είναι  μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο, και αυτό δεν πρέπει να ξεχνούμε σε καμία περίπτωση.

Η τοποθεσία που δημιουργείται το ‘‘εργοστάσιο‘’ συναρμολόγησης των ιρανικής κατασκευής πυραύλων και άλλες εγκαταστάσςεις ευρίσκεται κατά τους ισχυρισμούς αυτών των πηγών , κοντά στο κεντρικό τμήμα της ακτής της Συρίας, και είναι εξίσου απομακρυσμένη από την Τουρκία προς τα βόρεια και από τον Λίβανο προς τα νότια.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες υποστηρίζουν  αυτήν την πληροφορία υψίστης σημασίας  με δορυφορικές εικόνες που δείχνουν την κατασκευή της  ιρανικής εγκατάστασης και την  συγκρίνουν με  μια παρόμοια εγκατάσταση  κοντά στην Τεχεράνη.

Επιβεβαίωση αυτών των τρομερών ‘‘πληροφοριών‘’ έχουμε τόσο από τον ρωσικό τύπο όσο και  πρόσφατα  από την γερμανική εφημερίδα  Deutsche Welt am Sonntag, γεγονός που ίσως σημαίνει ότι ευρισκόμαστε κοντά σε εξελίξεις , καταιγιστικού χαρακτήρα από  την πλευρά του Ισραήλ, το οποίο δεν πρόκειται να ‘’αφήσει‘’ την δημιουργία αυτού του εργοστασίου κατασκευής πυραύλων ‘‘σε  χλωρό κλαρί‘’.

Αμυντικοί  αναλυτές και  Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, αναφέρουν  ‘‘μυστική‘‘ στο ευρύ κοινό ,  πτήση ιρανικού αεροσκάφους που προσγειώθηκε τον Ιούνιο στην ρωσική βάση της  Hmeymim, και παρέδωσε προς τη ρωσική πλευρά πολύτιμα εξαρτήματα  πυραύλων .

Άλλο φορτίο με στρατιωτικά οχήματα μεταφέρθηκε από το λιμάνι της ρωσικής βάσης της Ταρτούς  με μεγάλο εμπορικό πλοίο με το όνομα ‘‘Σπάρτη ΙΙΙ‘‘.

Το Ισραήλ από την δική του πλευρά έχει πανέτοιμα και πλήρως  επιχειρησιακά τα 5ης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη  F-35, τα οποία διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες πρόκλησης μακρού βεληνεκούς πλήγματος από πυραύλους αέρος-εδάφους ..από απόσταση ασφαλείας,  και αυτό αποτελεί πολύ μεγάλο προσόν σήμερα.

Το σίγουρο όμως είναι ότι ειδικά για αυτό το θέμα θα έχουμε πολύ γρήγορα…..εξελίξεις.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ