Κόσμος

Toυρκική «απόβαση» στην Θεσσαλονίκη: Τιμούν την μνήμη του σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ (εικόνες)

«Απόβαση» στην Θεσσαλονίκη έκαναν εκατοντάδες Τούρκοι για την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ του σφαγέα του Ελληνισμού, επισκεπτόμενοι το τούρκικο προξενείο όπου υπάρχει και το σπίτι-μουσείο, στο οποίο φέρεται να γεννήθηκε ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κοσμικού κράτους.

30 γεμάτα λεωφορεία και μεμονωμένοι επισκέπτες με ΙΧ, προερχόμενοι από διάφορα μέρη της Τουρκίας, δημιούργησαν το αδιαχώρητο στον χώρο του προξενείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι πέρσι πριν την επέτειο ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε δηλώσει ότι  «Δεν δεχτήκαμε εθελοντικά τα σύνορά μας όπως είναι σήμερα. Οι άνθρωποι που ίδρυσαν το κράτος μας γεννήθηκαν εκτός αυτών των συνόρων» εννοώντας την γέννηση του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη.

Οι Τούρκοι αυτοί έρχονται ως προπομπός; Βέβαια οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται με τις ευλογίες του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη τον οποίο οι κάτοικοι της πόλης εξέλεξαν δύο φορές. Αυτός τις καθιέρωσε άλλωστε... για να τονώσει τον τουρισμό της πόλης

Σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες, ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη ειδικά για τη σημερινή μέρα, προκειμένου να τιμήσουν τον Κεμάλ Ατατούρκ. Ανάμεσα στους επισκέπτες, δεκάδες παιδιά από σχολεία της γειτονικής χώρας αλλά και άνθρωποι που έχουν επισκεφθεί πολλές φορές τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές.

Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες θα παραμείνουν το τριήμερο στην πόλη, επισκεπτόμενοι διάφορα μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους. Όπως εκτιμούν τουριστικά πρακτορεία, θα ήταν περισσότεροι αλλά υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις λόγω της χτεσινής απεργίας των τελωνειακών. Αν και δεν προέκυψε τελικά πρόβλημα στα τελωνεία, ο φόβος απέτρεψε πολλούς από το να ταξιδέψουν ενώ το είχαν προγραμματίσει.

Μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητό ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης αποτελείται κατά πλειοψηφία από πληθυσμό προερχόμενο από την Μικρά Ασία. Κατά πλειοψηφία πάλι οι πρόγονοί του κατασφάχτηκαν με εντολές του Κεμάλ Ατατούρκ, είτε ως Πόντιοι Έλληνες είτε ως Έλληνες της Ιωνίας.

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να γίνονται τέτοιοι εορτασμοί στην πόλη αυτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ