ΗΠΑ

O Τραμπ ανέστειλε την εισαγωγή «τροπαίων» ελεφάντων που θηρεύονται στην Αφρική

Επειτα από την κατακραυγή που προκάλεσε η απόφασή του να επιτραπεί ξανά η εισαγωγή «τροπαίων» ελεφάντων που σκοτώνονται στη Ζιμπάμπουε και τη Ζάμπια, ο Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκε να κάνει πίσω.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασής του ανέστειλε την εφαρμογή της, έχοντας ξεσηκώσει νωρίτερα οργανώσεις υπεράσπισης των άγριων ζώων και του περιβάλλοντος στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Τwitter ότι «παγώνει» την απόφαση, προκειμένου να συγκεντρωθούν και να εξεταστούν τα στοιχεία για την προστασία των ζώων και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν πολύ γρήγορα νεότερα για το θέμα. Η απόφασή του έδινε τη δυνατότητα σε Αμερικανούς κυνηγούς να επιστρέφουν στις ΗΠΑ έχοντας μαζί τους θηρεύματα: πόδια, κεφάλια, ή ακόμη τους περιζήτητους χαυλιόδοντες ελεφάντων.

Η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία αλιευμάτων και πανίδας (USFWS), η οποία είναι αρμόδια για ζητήματα κυνηγιού και αλιείας, γνωστοποίησε ότι θα εξέδιδε άδειες για «την εισαγωγή τροπαίων ελεφάντων που τους κυνήγησαν για αναψυχή στην Ζιμπάμπουε από την 21η Ιανουαρίου 2016 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018», μέτρο με ισχύ και για τη Ζάμπια. Η αμερικανική κυβέρνηση αξιοποίησε για να προωθήσει το μέτρο μια διάταξη της νομοθεσίας για τα είδη προς εξαφάνιση η οποία ορίζει ότι η εισαγωγή τέτοιων τροπαίων είναι νόμιμη αν το κυνήγι των ειδών ωφελεί την προστασία τους ευρύτερα στο πλαίσιο ειδικών προγραμμάτων.

Σημειώνεται ότι δυο γιοι του Τραμπ, ο Ερικ και ο Ντόναλντ τζούνιορ, κυνηγούν για αναψυχή στην Αφρική.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...