Κοινωνία

O καταστηματάρχης που αγόρασε το κινητό της Δώρας για τον δολοφόνο: «Ήταν ιδρωμένος, μούσκεμα και φοβήθηκα μήπως έχει κλέψει το κινητό»

«Ήταν ιδρωμένος, μούσκεμα και φοβήθηκα μήπως έχει κλέψει το κινητό από κάπου. Αγόρασα το κινητό για 15 ευρώ και 5 ευρώ τα handsfree», είπε στην κατάθεσή του στις αρχές ο Πακιστανός, ο οποίος αγόρασε στο μαγαζί του πάνω σε μία στοά που βρίσκεται στην Πλατεία Θεάτρου έναντι 20 ευρώ το κινητό της άτυχης Δώρα Ζέμπερη από τον τοξικομανή δολοφόνο της, όπως προκύπτει από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», μετά την σύλληψη του 58χρονου δράστη.

«Τον άντρα αυτό, τον έχω ξαναδεί στο μαγαζί και άλλες φορές που έχει έρθει, αλλά δεν θυμάμαι εάν ήρθε για να αγοράσει ή για να πουλήσει κάτι. Δεν ξέρω πως τον λένε, ούτε που μένει αλλά τον έχω δει να γυρνάει στη Σοφοκλέους και στα γύρω στενά. Τον τελευταίο καιρό δεν τον έχω δει», είπε στους αστυνομικούς όταν εκείνοι εντόπισαν το κινητό τηλέφωνο της εφοριακού.

«Ένα απόγευμα πριν από 6-7 μέρες περίπου μπορεί και παραπάνω ήρθε στο μαγαζί ένας άνδρας που είναι σαν παππούς. Πρέπει να είναι περίπου 45- 50 χρονών και τον λέω παππού επειδή έχει φαλάρκα και άσπρα μαλλιά. Εκείνο το απόγευμα ήρθε μόνος στο μαγαζί και μου ζήτησε να πουλήσει ένα άσπρο κινητό τηλέφωνο, αυτό που βρέθηκε σήμερα στο μαγαζί. Εγώ επειδή δεν το ήθελα του είπα όχι και δεν το πήρα από την αρχή. Μόλις του είπα όχι έφυγε.», πρόσθεσε στις αρχές και συνέχισε: «Μετά από 40-5- λεπτά περίπου ξαναήρθε στο μαγαζί και μου ζήτησε πάλι να το αγοράσω. Εγώ του είπα όχι, γιατί μπορεί να ήταν κλεμμένο. Τότε όμως αυτός μου είπε ότι δεν ήταν κλεμμένο και ότι το είχε φέρει από το Μοναστηράκι. Εγώ τον πίστεψα και έτσι του είπα εντάξει και το αγόρασα για 15 ευρώ. Αυτός μου ζήταγε στην αρχή 20 ευρώ».

Στην κατάθεσή του ανάφερε πως ο δράστης είχε «επισκεφθεί» το μαγαζί για να του πουλήσει άλλο κινητό πριν από περίπου ένα μήνα, ωστόσο δεν το είχε αγοράσει. Στη συνέχεια περιέγραψε εξωτερικά τον δράστη, τονίζοντας πως απεικονίζεται στο βίντεο, το οποίο παρέδωσε στις αρχές.

Η συσκευή της Αντιτρομοκρατικής βοήθησε στον εντοπισμό του σήματος του κινητού

Σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό του δολοφόνου έπαιξε η φορητή συσκευή σήματος εντοπισμού κινητού της αντιτρομοκρατικής που ανίχνευσε το σήμα κινητού της Ζέμπερη όταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος άνοιξε το κινητό της 32χρονης. Η «μάχη» που έδωσε η Δώρα Ζέμπερη και η άρνηση της να δώσει το κινητό της, ήταν η αιτία της «σφαγής» της με 14 μαχαιριές, σύμφωνα με την ομολογία του 58χρονου τοξικομανή δράστη. Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να είναι δράστης και άλλων ληστειών, ενώ αναμένεται να καλέσουν για αναγνώριση τον Ιερέα και υπαλλήλους του συγκεκριμένου νεκροταφείου, αλλά και άλλων προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει παρουσία τους στους συγκεκριμένους χώρους ή όχι.

Πήρε προθεσμία για την Παρασκευή

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο 58χρονος δράστης, ο οποίος κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια δέχτηκε άγρια επίθεση από συγγενείς του θύματος αλλά και από πολίτες που βρίσκονταν στην Ευελπίδων και κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να τον ξυλοκοπήσουν. Τραγικές φιγούρες ήταν η μητέρα της άτυχης κοπέλας, η οποία φώναζε με λυγμούς « θάνατος στον δολοφόνο» και ο πατέρας , ο οποίος φώναζε « Πείτε μου ποιος είναι να τον σκοτώσω! Ποιός είναι! Μου σκότωσες το παιδί».

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ