Κόσμος

MH370: Θρίλερ χωρίς τέλος! Νέα θεωρία για το εξαφανισμένο αεροπλάνο τρία χρόνια μετά

Έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε που η πτήση MH370 με 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον Μάρτιο του 2014.

Ο ερασιτέχνης ερευνητής Blaine Gibson, που υποστηρίζει ότι βρήκε σχεδόν 20 συντρίμμια από τη μοιραία πτήση MH370, ξεκίνησε έρευνα για περισσότερα ευρήματα. Οι έρευνές του γίνονται κατά μήκος των ακτών της Αυστραλίας.

Ο Blaine Gibson υποστηρίζει ότι βρήκε σχεδόν 20 κομμάτια της μοιραίας πτήσης MH370 στη δυτική πλευρά του Ινδικού Ωκεανού. Συνεργάζεται τώρα με τον καθηγητή Charitha Pattiaratchi που του είπε για την πιθανή τοποθεσία των συντριμμιών στην Αυστραλία.

«Ο καθηγητής Charitha Pattiaratchi μου λέει ότι το ρεύμα που σάρωσε τα συντρίμμια από την πιθανή τοποθεσία συντριβής της πτήσης MH370 θα μπορούσε να τα φέρει πίσω προς τη νότια ακτή της Αυστραλίας. Αυτό επειδή συγχωνεύεται με τον νότιο Ινδικό Ωκεανό κοντά στη Νότια Αφρική», δήλωσε ο Blaine Gibson στο West Australian.

Εξήγησε ότι τα συντρίμμια θα μπορούσαν να ξεβραστούν στην ξηρά οπουδήποτε. Από το Cape Leeuwin μέχρι το Walpole, τη Δανία και το Όλμπανι. «Προτρέπω τους πάντες στις διακοπές τους τα Χριστούγεννα να έχουν τον νου τους για συντρίμμια», υπογράμμισε.

Νέα έρευνα για την πτήση MH370

Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014 ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες. Οι επιστήμονες ενδέχεται να περιορίσουν την περιοχή αναζήτησης για τη μοιραία πτήση MH370 σε 3 συγκεκριμένες τοποθεσίες στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Η Μαλαισία, η Κίνα και η Αυστραλία συμφώνησαν να αναστείλουν την έρευνα τον Ιανουάριο. Είχαν ερευνηθεί 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα βυθού χωρίς να βρεθεί κανένα ίχνος της μοιραίας πτήσης MH370. Αλλά η ανάλυση από το αυστραλιανό πρακτορείο CSIRO δείχνει ότι τα συντρίμμια είναι ακριβώς βόρεια αυτής της περιοχής.

Μια έκταση 25.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων προσδιορίστηκε από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων ως το πιο πιθανό σημείο συντριβής της μοιραίας πτήσης MH370. Η έκταση αυτή συνορεύει με την αρχική ζώνη αναζήτησης, νοτιοδυτικά της Αυστραλίας, που προσδιορίστηκε μέσω δορυφορικής ανάλυσης των τελευταίων ωρών της πτήσης.

Τα ευρήματα θα αποτελέσουν τη βάση μιας νέας έρευνας που θα διεξαχθεί από την εταιρεία με βάση τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Ocean Infinity. Θα διεξαχθεί στον βυθό της θάλασσας και θα ξεκινήσει στις αρχές του 2018.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...