Κυβέρνηση

Kolotoumba εν όψει για Σαουδική Αραβία: Με πρόταση Φίλη η Βουλή θα πάρει πίσω το «ναι» στην πώληση βλημάτων

Να άρει την έγκρισή της στην υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία αποφασίζει η Βουλή.

Επειτα από πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, η κοινοβουλευτική επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων θα συνεδριάσει εκ νέου για να ακυρώσει την έγκρισή της στο πρόγραμμα πώλησης βλημάτων από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού.

Με αυτό τον τρόπο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία επιχειρεί να ακυρώσει στην πράξη την πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, υπόθεση στην οποία ενεπλάκη ως μεσάζων ο επιχειρηματίας Βασίλειος Παπαδόπουλος, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριζε πως επρόκειτο γα διακρατική συμωνία Ελλάδος-Σαουδικής Αραβίας.

Παραλλήλως, το προεδρείο της επιτροπής Εξοπλισμών απέρριψε την πρόταση που κατέθεσε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία να κληθούν και να δώσουν απαντήσεις βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Η πλειοψηφία της επιτροπής Εξοπλισμών είπε όχι στο αίτημα της αξιωκατικής αντιπολίτευσης να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία ο διοικητής της ΕΥΠ, ο μεσάζων Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο πρεσβευτής και ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ μαζί με τον ταξίαρχο και τους στρατιωτικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης