Κόσμος

EKTAKTO - Πέθανε ο Κροάτης Στρατηγός που ήπιε το δηλητήριο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη



Την τελευταία του πνοή άφησε ο 72χρονος Σλόμπονταν Πράλγιακ ο οποίος νωρίτερα ήπιε δηλητήριο μέσα στο δικστήριο της Χάγης, όταν άκουσε την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Ο Πράλγιακ ήταν ένας από τους έξι πρώην ηγέτες και στρατιωτικούς αρχηγούς των Κροατών της Βοσνίας που δικάζονταν σήμερα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη για την Πρώην Γιουγκοσλαβία.

Μετά την επιβεβαίωση της καταδίκης του σε κάθειρξη 20 ετών ο 72χρονος «πήρε δηλητήριο».

Ο Σλόμπονταν Πράλγιακ, 72 ετών, φώναξε «Ο Πράλγιακ δεν είναι εγκληματίας» προτού βγάλει από την τσέπη του ένα φιαλίδιο και καταπιεί το περιεχόμενο. Η δίκη διακόπηκε και ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο πελάτης του «πήρε δηλητήριο».

------------------------------------------------------------------------------------------

Όλα έγιναν σήμερα στο διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

 Ο δικαστής διάβαζε την τελική του ετυμηγορία επι της προσφυγής έξι Κροατο-βόσνιων πρώην πολιτικών αλλά και στρατιωτικών. Η ποινή ήταν 20ετής κάθειρξη.

Όλοι έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για την διετία 1992 – 1994 στο Μόσταρ.

Ο Σλόμπονταν Πράλιακ, μια επική μορφή, σηκώθηκε όρθιος την ώρα της ανάγνωσης της τελικής ποινής που του επιβαλλόταν και πήρε δηλητήριο από ένα μικρό μπουκαλάκι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgr.euronews%2Fvideos%2F1465091753609241%2F&show_text=0&width=560

Τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Τα μέτρα ασφαλείας άλλωστε στο δικαστήριο είναι πολύ αυστηρά και κανείς δεν γνωρίζει πως έφτασε στα χέρια του Πράλιακ το δηλητήριο. Την ώρα λοιπόν που ο δικαστής ανακοίνωνε την ποινή ο Πράλιακ ψύχραιμος σηκώθηκε από το κάθισμά του και πήρε το δηλητήριο.

https://www.youtube.com/watch?v=0QFYc97bMWU

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ