Πολεμικό Ναυτικό

Όταν ο Α/ΓΕΕΘΑ Ε. Αποστολάκης διέσωσε την γερμανική «ναυπηγική τιμή» - Ένα σπάνιο μετάλλιο το «Ευχαριστώ» του Βερολίνου

Ο Ελληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ε.Αποστολάκης, ο άνθρωπος που "έσωσε" το πρόγραμμα των ελληνικών υποβρυχίων Type 214, τιμήθηκε από το Βερολίνο σε μια σπάνια για τα γερμανικά δεδομένα, τελετή, με την απονομή μεταλλίου  εκ μέρους του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Bundeswehr Command and Staff College, ο General Volker Wieker, εκ μέρους του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας,απένειμε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, το μετάλλιο υψηλής τάξης ‘’Knight Commander’s Cross of the Order of Merit of the Federal Republic of Germany’’ ως αναγνώριση των υπηρεσιών του στην στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, αλλά και την ικανότητά του να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σε εποχή κρίσης.

Σήμερα, οι Γερμανοί, πλέον διδάσκονται τακτικές τόσο από τις ελληνικές ειδικές δυνάμεις Ναυτικού, Στρατού και Αεροπορίας, αλλά και πολλών άλλων Οπλων.

Να σημειώσουμε ότι ειδικά απέναντι στον Ε.Αποστολάκη οι Γερμανοί πρέπει να είναι, όχι απλά ευγνώμονες, αλλά να του στήσουν και... άγαλμα: "Εβαλε το κεφάλι του στο ντορβά" στην προσπάθειά του να μην χαθούν 2,1 δισ. ευρώ και τα 4+1 υποβρύχια Τype 214 που είχε προμηθευτεί το ΠΝ και σάπιζαν στον Σκαραμαγκά.

Και προώθησε, αλλά και υλοποίησε την εξαιρετικά υψηλού ρίσκου λύση να αναλάβει το ΠΝ την αποπεράτωσή τους, κάτι που ούτε οι ίδιοι οι Γερμανοί πίστευαν ότι θα κατάφερνε 

Μαζί με τα υποβρύχια για το ΠΝ, διέσωσε και την φήμη της Γερμανίας ως ναυπηγού χώρας στα υποβρύχια, φήμη που είχε τρωθεί από τα πρώτα 214 που "έγερναν"...

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ