Κόσμος

Ωρα μηδέν: Η Τουρκία σε ελεύθερη πτώση προς την άβυσσο - Ξέσπασε θύελλα στο εσωτερικό της χώρας - Bίντεο


Ωρα μηδέν για την Τουρκία καθώς οι ΗΠΑ ξεκίνησαν να "ξηλώνουν" την οικογένεια Ερντογάν χτυπώντας την ανελέητα απ' όλες τις πλευρές με βάση οικονομικά σκάνδαλα και διαφθορά που αποκάλυψαν τα Paradise Papers. Πριν λίγο ξέσπασε πολιτική θύελλα στο εσωτερικό της Τουρκίας με την χώρα να βαίνει μέσα σε πορεία αστάθειας προς την άβυσσο.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) ότι είναι το «βασικό κόμμα της προδοσίας» της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ως «χωρίς κύρος» και «εξαιρετικά μπερδεμένο».

«Είναι πολύ ατυχές να παρατηρήσουμε ότι το CHP μετατοπίζεται γρήγορα σε καθεστώς βασικού κόμματος της προδοσίας, λόγω του συγκεκριμένου προσώπου [Κιλιτσντάρογλου]», ανέφερε ο Ερντογάν σε εβδομαδιαία ομιλία, στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), σήμερα.
https://twitter.com/cumhuriyetgzt/status/935468077852086274?ref_src=twsrc%5Etfw

Η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών έχει κλιμακωθεί για άλλη μια φορά αφού ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον Ερντογάν και την οικογένειά του ότι έχουν υπεράκτιους τραπεζικούς λογαριασμούς αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, την περασμένη εβδομάδα.

Σήμερα, ο Ερντογάν επανέλαβε την πρόκλησή του στον Κιλιτσντάρογλου, είτε να αποδείξει τις αξιώσεις του είτε να παραιτηθεί από τη θέση του, υποσχόμενος να πράξει το ίδιο, εάν ο ηγέτης του CHP μπορεί να αποδείξει ότι ο ίδιος ή τα μέλη της οικογένειάς του έχουν χρήματα στο εξωτερικό.

«Έκανε παρόμοια σχόλια στο παρελθόν και πιθανότατα θα τα επαναλάβει. Μπορεί να τα αποδείξει με έγγραφα; Όχι», είπε.

Ομως ο Κιλιτσντάρογλου, λίγο αργότερα, σε ομιλία του στη δική του κοινοβουλευτική ομάδα, προσκόμισε έγγραφα που, όπως λέει, αποδεικνύουν τις συναλλαγές του Ερντογάν και συγγενών του σε εταιρεία offshore στη Νήσο του Μαν.
https://twitter.com/abdbozkurt/status/935472949116768256?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αποκάλυψε ότι ο στενός κύκλος του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένου του αδελφού του, του γιου του και του εκτελεστικού βοηθού του, πραγματοποίησε συναλλαγές αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια off-shore εταιρεία, με την επωνυμία Bellway Limited, στη Νήσο Του Μαν, βρετανικό φορολογικό παράδεισο, το Δεκέμβριο του 2011 και τον Ιανουάριο του 2012.

«Έχουμε όλα τα αρχεία αυτής της εταιρείας», ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου στις 28 Νοεμβρίου, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του CHP στο κοινοβούλιο.

«Έχουμε επίσης όλα τα έγγραφα των οικονομικών συναλλαγών».

Ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι η Bellway Limited βρέθηκε την 1η Αυγούστου 2011, με τον Sıtkı Ayan, ως το μοναδικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και «ιδρυτικό κεφάλαιο που ανέρχεται σε μία λίρα Αγγλίας».

«Υπάρχουν επίσημα αρχεία που δείχνουν ότι ανήκει σε αυτόν και από την Τουρκία και από τη Νήσο του Μαν», είπε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία μεταφέρθηκε στον Kazım Öztaş στις 15 Νοεμβρίου 2011.

«Το 2011 ο γαμπρός του Ερντογάν και το 2012 αδελφός του έστειλαν χρήματα σε offshore. Το 2011 ήταν 2,5 εκατ. δολ. και το 2012 άλλα 2,5 δολ. Γιατί ο αδελφός σου μπήκε στον κόπο να στείλει εκατομμύρια σε μια εταιρία που αξίζει μία λίρα; Ζητάμε από τον Ερντογάν να μας πει ποιος είναι ο Σιντκί Αιχάν (ιδρυτής αυτής της εταιρείας) και ο Κασίμ Οζτας.

Τώρα έχουμε στα χέρια μας όλα τα έγγραφα των συναλλαγών. Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό για σένα, έχουμε και όλες τις λεπτομέρειες της τράπεζας. Αυτή είναι μια μικροσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε στη Νήσο του Μαν, ένα μικροσκοπικό νησί. Έχουμε στα χέρια μας τα χαρτιά αυτής της εταιρείας. Ξέρεις ποιοι είναι οι ιδρυτές αυτοί;» τόνισε ο Κιλιτσντάρογλου κρατώντας στα χέρια του τα υποτιθέμενα αποδεικτικά στοιχεία».

Υπό τις φωνές των βουλευτών, που ζητούσαν την παραίτηση του Ερντογάν, τόνισε επίσης το εξής:

«Μου είπες ότι θα είμαι ένας τιποτένιος, εάν δεν μπορώ να αποδείξω τους ισχυρισμούς μου. Ορίστε, εδώ είναι τα χαρτιά. Ποιος είναι ο τιποτένιος τώρα;» «Έχεις ισχυριστεί ότι ξόδεψες 30 δισ. δολάρια για τους πρόσφυγες της Συρίας. Που είναι αυτά τα χρήματα; Θα απαντήσεις στη Δικαιοσύνη».

Είναι πλέον δεδομένο ότι τo «βαθύ αμερικανικό» κράτος έχει στήσει στενό κλοιό γύρω από τον Ρ.Τ.Ερντογάν...

https://www.youtube.com/watch?v=mMdbPsu_POk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ