Περιβάλλον

Χιονίζει και στην Αττική – Τι προβλέπεται για τις επόμενες ώρες (εικόνες, βίντεο)


Ο χειμώνας φαίνεται ότι έφτασε για τα καλά σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας.

Ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας έχουμε από σήμερα Δευτέρα και οι χιονοπτώσεις άρχισαν όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και εντός της Αττικής. Εδώ και λίγη ώρα χιονίζει και ρίχνει χαλάζι στην Πάρνηθα,  όπως δημοσιεύει και το καταφύγιο «Μπάφι» στον λογαριασμό του στο Facebook.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkatafygiompafi%2Fvideos%2F751160085070798%2F&show_text=0&width=380

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα στραφούν παντού οι άνεμοι σε βοριάδες και θα ενισχυθούν σημαντικά. Έτσι, στο ιόνιο θα πνέουν με ένταση έως και 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα αγγίζουν ακόμη και τα 8 μποφόρ αντίστοιχα κυρίως στα κεντρο-ανατολικά τμήματα του.

Πάνω από τα 650-700 μέτρα θα χιονίσει τοπικά και για λίγη ώρα και σε περιοχές της κεντρο-ανατολικής Μακεδονίας. Πρόσκαιρα στη Θράκη, προς το μεσημέρι, θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις ακόμη και σε λίγο χαμηλότερα υψόμετρα σε σχέση με τη Μακεδονία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα εκδηλωθούν και σε αρκετές από τις υπόλοιπες κεντρικές (κυρίως) ηπειρωτικές περιοχές τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 1200 περίπου μέτρα.

Πριν λίγη ώρα άρχισε η χιονόπτωση στην Τριγγία της Καλαμπάκας σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα και το κρύο όπως αναφέρεται στο trikalaola.gr είναι τσουχτερό.

hgjrte

Στα λευκά έχουν «ντυθεί» από χθες, Κυριακή, πολλές περιοχές της Καστοριάς, ενώ χιονόπτωση αναμένεται και στο κέντρο της πόλης.

Η ελαφριά χιονόπτωση ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής και αναμένεται να υποχωρήσει αύριο. Η χιονόπτωση συνεχίστηκε και σήμερα το πρωί, χωρίς όμως να έχει προκαλέσει προβλήματα στους πολίτες. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες, ωστόσο, είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στη Φλώρινα, όπου η θερμοκρασία «φλερτάρει» με τους 0 βαθμούς κάνοντας το κρύο ιδιαιτέρως αισθητό. Οι κοινότητες Πολυπόταμος, Φλάμπουρο, Τριανταφυλλιά και Νυμφαίο «ντύθηκαν» στα άσπρα, μέσα από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το neaflorina.gr.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ