Εθνικά θέματα

Χανιά - Εισόδια της Θεοτόκου - Γιορτάζει η προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων

Διπλή γιορτή σήμερα 21 Νοεμβρίου 2017 για την πόλη των Χανίων γιατί εκτός από την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορτάζει και τα Εισόδια της Θεοτόκου, η οποία είναι και προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάσθηκε στα Χανιά η μεγάλη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Εισοδίων κατακλύσθηκε από πιστούς.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου Χανίων, Σήφης Μαρκάκης, είχε δηλώσει ότι σήμερα 21 Νομεβρίου μετά την λιτανεία της εικόνας της Θεοτόκου θα τελούνταν στο Μνημείο Πεσόντων επιμνημόσυνη δέηση, σύμφωνα με τα www.haniotika-nea.gr.

Ακόμα για το απόγευμα είχε προγραμματιστεί μουσική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων αφιερωμένη στον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου, Πολιούχου της πόλεως των Χανίων και της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα έγινε απονομή ευαρεσκειών από την Ιερά Μητρόπολη στους διοικητές των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της ηγεσίας της τοπικής Αστυνομίας, ενώ αναφέρθηκαν με ομιλίες ο πανοσιολογιότατος πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Λιονάκης και από τον Τχη ΠΒ κ. Ιωάννη Σταθάκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη», κατέληξε ο κ. Μαρκάκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...