Κοινωνία

Χαμός στο δικαστήριο από τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Μέσα σε εντάσεις και απίστευτες ατάκες από τους κατηγορούμενους διακόπηκε για τις 6 Δεκεμβρίου 2017 η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Αφορούσε την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Αρχικά, το δικαστήριο εξέτασε το εάν θα πρέπει να κριθεί απαράδεκτη η συζήτηση στο ακροατήριο και συνεπώς να αναβληθεί, λόγω μη έγκυρης κλήσης του κατηγορουμένου Αριστείδη Φλώρου ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Δεν υπάρχει έγγραφο του κατηγορουμένου στη δικογραφία που να γνωστοποιεί την νέα κατοικία του (σ.σ. τις φυλακές).  Να απορριφθεί το αίτημα» είπε η εισαγγελέας της έδρας.

Με σύμφωνη τη γνώμη της εισαγγελέως, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αποφάσισε την μεταγωγή του Αριστείδη Φλώρου στο ακροατήριο από το Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού που κρατείται.

Μετά από μιάμιση ώρα διακοπής, στο Δικαστήριο έφτασε έγγραφο με το οποίο ο Αριστείδης Φλώρος ενημέρωνε ότι δεν επιθυμεί να μεταχθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Δεν εχω λαβει κληση να παραστώ, λόγω της ιατρικής μου κατάστασης δεν μπορώ να παραστώ στο δικαστήριο σας» ανέφερε ο Αριστείδης Φλώρος.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των Αλβανών κατηγορουμένων οι οποίοι και οργισμένοι εκστόμισαν απίστευτες ατάκες.

«Δεν μπορεί να έρθει επειδή δεν έχει τα τζακούζια του ο κ. Φλώρος»,ανέφεραν.

Το Δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει ενώ οι Αλβανοί συνέχισαν να επιτίθονται σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου.

«Τώρα κάνανε τα χαρτιά από τον Άγιο Παύλο (σ.σ. το νοσοκομείο των φυλακών) οτι εχει εμετούς…» ανέφερε ο ένας, για να απαντήσει ο άλλος : «Περίοδο έχει!»

Η δίκη διακόπηκε για λίγο και τελικά στη συνέχεια προχωρησε στον διορισμό συνηγόρων υπεράσπισης στους Αλβανούς κακοποιούς οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν έχουν πληρεξούσιους δικηγόρους.

Το δικαστήριο μετά την κλήρωση των ενόρκων προχώρησε στη διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας για τις 6 Δεκεμβρίου 2017.

«Παρίσταται ο κ. Αντωνόπουλος ως πολιτικώς ενάγων σε βάρος των δύο Αλβανών και του κ. Φλώρου», δήλωσαν οι δικηγόροι του Γιώργου Αντωνόπουλου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Νωρίτερα, κατά την προσαγωγή τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ένας εκ των δύο Αλβανών σε ερώτηση εάν εμπλέκονται στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφερόπουλου απάντησε βρίζοντας ( το μ.. της μανας σου!) και έστειλε ένα φιλί στις κάμερες.

«Είμαστε αθώοι για την υπόθεση…αυτού του δικηγόρου», ανέφεραν οι Αλβανοί κακοποιοί, απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν έχουν σχέση με τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Επισημαίνεται πως, στο εδώλιο του ΜΟΔ κάθισαν οι δύο Αλβανοί, κρατούμενοι, οι οποίοι φέρονται να είχαν και ρόλο ηθικού αυτουργού στη δολοφονία του γνωστού δικηγόρου,  Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι πέντε. Μεταξύ αυτών και ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Στο πλαίσιο της προδικασίας οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι φέρονται να είχαν καταθέσει πως κατ΄εντολή του Αριστείδη Φλώρου και έναντι αμοιβής 100.000 ευρώ είχαν αναλάβει να δολοφονήσουν τον Γιώργο Αντωνόπουλο, νομικό εκπρόσωπο του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) στο πλαίσιο της διένεξης που υπήρξε για την υπόθεση της υπεξαίρεσης με βασικούς κατηγορουμένους τους εκπροσώπους των εταιρειών Energa και Hellas Power.

Πλέον, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στους οι δύο Αλβανούς (και έναν ακόμα συμπατριώτη τους) φέρεται να αποδίδεται ότι προσέλαβαν τον 32χρονο δράστη της ανθρωποκτονίας του δικηγόρου και έναν ακόμα 30χρόνο, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψης, προκειμένου να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Στόχος τους φέρεται να ήταν να εκφοβίσουν τον δικηγόρο προκειμένου να πιέσουν τον κρατούμενο για την υπόθεση της Energa Αριστείδη Φλώρο, τον οποίο εκπροσωπούσε ο γνωστός ποινικολόγος να τους δώσει 5.000.000 ευρώ για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικές αρχές, η εντολή στους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν να τον εκφοβίσουν, σημαδεύοντας τον στα πόδια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ