Κόσμος

Φρίκη στη Γαλλία: Επιζών του μακελειού στο Μπατακλάν αυτοκτόνησε, δύο χρόνια μετά

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τη τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών στο θέατρο Μπατακλάν στο Παρίσι κι ένας από τους επιζώντες του μακελειού, έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο 31χρονος Guillaume Valette υπέφερε από ψυχολογικό τραύμα μετά την επίθεση τζιχαντιστών που προκάλεσε το θάνατο 130 ανθρώπων στις 13 Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι, όπως μεταδίδει η Mirror.

Μάλιστα, ο 31χρονος είχε αρνηθεί να λάβει βοήθεια από ομάδα υποστήριξης των θυμάτων καθώς και από την οικογένειά του, ενώ τον παρακολουθούσε ψυχολόγος. Δυστυχώς, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα κι αυτοκτόνησε στις 24 Νοεμβρίου.

Η οργάνωση «13Onze15: Fraternité et Verite», που δημιουργήθηκε για να παράσχει βοήθεια σε συγγενείς των θυμάτων και επιζώντες αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook: «Πρέπει να θυμόμαστε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε επίγνωση της ανάγκης να μας συνοδεύουν μέλη της οικογένειας, μιας οργάνωσης, ενός ψυχιάτρου ή ψυχολόγου. Το ψυχολογικό τραύμα που προκάλεσαν αυτές οι επιθέσεις είναι βαθύ, επίμονο, και πρέπει να αντιμετωπίζεται».

Να σημειωθεί ότι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στον πολυχώρο Μπατακλάν στο Παρίσι στη διάρκεια συναυλίας του αμερικανικού συγκροτήματος Eagles of Death Metal και άνοιξαν πυρ κατά του ανυποψίαστου πλήθους. Τρεις καμικάζι επιτέθηκαν επίσης στο Stade de France, ενώ άνοιξαν πυρ σε καφετέριες και εστιατόρια στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ