Κόσμος

Φανατικοί ισλαμιστές απειλούν ξανά το Charlie Hebdo για το νέο εξώφυλλο (εικόνα)

Απειλές από φανατικούς ισλαμιστές μέσω συνδέσμων του διαδικτύου, δέχεται εκ νέου το γαλλικό σατιρικό περιοδικό, Charlie Hebdo, μετά τη δημοσίευση πρωτοσέλιδου σκίτσου που παρουσίαζε σε... έξαλλη κατάσταση τον Ελβετό ισλαμολόγο Ταρίκ Ραμαντάν.

Το σατιρικό περιοδικό πλήρωσε ακριβά τον ιδιαίτερο τρόπο που έχει επιλέξει να προσεγγίζει και παρουσιάζει την επικαιρότητα, όταν τον Ιανουάριο του 2015 φανατικές ισλαμιστές εισέβαλαν με αυτόματα στα γραφεία του, σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας ακόμα περισσότερα.

Το νέο εξώφυλλο του περιοδικού παρουσιάζει τον Ελβετό ισλαμολόγο, που κατηγορείται για βιασμό, να κοιτάζει με πονηρό βλέμμα και να βρίσκεται σε... υπερστύση, λέγοντας: «Είμαι ο έκτος πυλώνας του Ισλάμ». Ο δε τίτλος ανέφερε: «Βιασμός: Η Αμυνα του Ταρίκ Ραμαντάν».

Στην ισλαμική θρησκεία, τους πέντε πυλώνες αποτελούν η προσευχή, η πίστη, η φιλανθρωπεία, η νηστεία και το προσκύνημα στην ιερή πόλη των μουσουλμάνων, τη Μέκκα.

Οι φανατικοί ισλαμιστές εξέλαβαν ως άκρως υβριστικό το σκίτσο και ιδιαίτερα την ατάκα που αποδίδει το περιοδικό στον Ραμαντάν, καθώς παρουσιάζει τον βιασμό ως τον έκτο πυλώνα του ισλάμ. Ο Ελβετός ισλαμολόγος κατηγορείται από δύο γυναίκες για βιασμό, ενώ ο ίδιος δεν έχει αποδεχθεί τις κατηγορίες.

«Οι απειλές ουσιαστικά δεν σταμάτησαν εντελώς ποτέ. Αρκετές φορές απειλούν τη ζωή μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μου φαίνεται ασύλληπτο πως με όλα αυτά που έγιναν τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ακόμα τόσο βίαιες αντιδράσεις, υποκίνηση σε φόνο. Το να απειλείς τη ζωή κάποιου δεν επιτρέπεται ούτε στο δρόμο, ούτε σε μία εφημερίδα, ούτε πουθενά», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο σκιτσογράφος Riss, που είναι διευθυντής του Charlie Hebdo.

Το επίμαχο πρωτοσέλιδο σκίτσο...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ