Διατροφή

Υποφέρετε από πόνους στο στομάχι; Δοκιμάστε μια από αυτές τις 7 φυσικές θεραπείες

Λίγα πράγματα είναι χειρότερα από τους έντονους πόνους στο στομάχι. Σας στερούν την απόλαυση από το φαγητό και τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Μην απελπίζεστε. Κάποιες από τις παρακάτω μεθόδους μπορεί να χρειαστούν λίγο χρόνο καθώς ρυθμίζεται ο οργανισμός σας, αλλά θα διαπιστώσετε ότι η αντιμετώπιση των στομαχικών σας προβλημάτων δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζατε αρχικά. Ελέγξτε τις παρακάτω 7 θεραπείες:

1. Διατροφή.

Για όσους αντιμετωπίζουν δυσπεψία, το Medical News Today συνιστά τον πλήρη έλεγχο της διατροφής. Η υιοθέτηση μιας διατροφής που είναι υψηλή σε δημητριακά ολικής αλέσεως, φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και λαχανικά μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των συμπτωμάτων.

2. Τρώω Λιγότερο Περισσότερες Φορές.

Εάν υποφέρετε από πόνο στο στομάχι που δεν σχετίζεται με έλκος, η κλινική Mayo συνιστά να τρώτε μικρότερα γεύματα όλη την ημέρα (4-5) αντί για 3 μεγάλα.

3. Ουδέτερες Τροφές.

Αναρρώνετε από γρίπη ή κάποια άλλη στομαχική διαταραχή; Το WebMDσυνιστά να τρώτε ρύζι, μπανάνες, πολτό μήλων και απλό τοστ με λευκό ψωμί. Το κλειδί είναι να καταναλώνετε ήπιες τροφές, χωρίς λιπαρά, μέχρι ο οργανισμός να ανακτήσει την ισορροπία του.

4. Γιαούρτι Μπρόκολο.

Η γαστρίτιδα είναι μια άλλη κοινή αιτία του πόνου στο στομάχι. Το Medical News Today συνιστά να τρώτε 1 φλιτζάνι μπρόκολο κάθε μέρα για οκτώ εβδομάδες για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τρώτε γιαούρτι όταν παίρνετε τα φάρμακά σας. Το γιαούρτι αυξάνει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων λόγω των βακτηρίων στο γιαούρτι.

5. Καούρα.

Το WebMD λέει ότι ένας συγκεκριμένος συνδυασμός ελαίων κύμινου και μέντας βοηθά στην ανακούφιση από την καούρα.

6. Μάραθος.

Το Medical News Today αναφέρει ότι ο μάραθος είναι καλός για τη θεραπεία της διάρροιας, της δυσπεψίας και της δυσεντερίας. Μπορείτε να φτιάξετε τσάϊ με μάραθο και να το καταναλώσετε με αυτό τον τρόπο.

7. Χυμός Καρότου Μέντας.

Μια νέα τάση στις σπιτικές θεραπείες για το στομάχι είναι ο χυμός καρότου και μέντας. Η μέντα έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην αντιμετώπιση πολλών στομαχικών προβλημάτων, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Ο χυμός καρότου έχει επιπλέον βιταμίνες.

Το Reader’s Digest προτείνει να βάλετε 4 καρότα κομμένα σε φέτες σε 4 φλιτζάνια νερό και να το βράσετε. Μόλις βράσει, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέντα ή 1 φακελάκι τσαγιού μέντας. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

Αφαιρέστε τη μέντα και στη συνέχεια χτυπήστε με ένα μικρό μπλέντερ τα καρότα με το νερό. Μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστο τζίντζερ για γεύση και είναι έτοιμο να το πιείτε.

πηγή : truelife.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ