Κυβέρνηση

Τσακαλώτος: «Αν δεν γίνουν πλειστηριασμοί θα χρειαστεί ανακεφαλαιοποίηση»!

Μια φράση που είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε... προβληματισμό.

Ο ΥΠΟΙΚ υποστήριξε πως θα πρέπει να προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε οικόπεδα μεγάλης αξίας αλλιώς θα χρειαστεί ανακεφαλαιοποίηση!

Τα… υπόλοιπα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4.00 μ.μ. η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, και μάλιστα με ορίζοντα 6ετίας (2+4).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν 35 βουλευτές οι οποίοι μετέφεραν τα προβλήματα των περιφερειών τους, με αιχμή τις προσφυγικές ροές και το πετρέλαιο θέρμανσης. Την ίδια ώρα, πάντως, τονίστηκε το θετικό αντίκτυπο που καταγράφεται στην κοινωνία μετά από σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης όπως τα νομοσχέδια για τους ΟΤΑ και για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη γραμματέα της ΚΟ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, όπως και από τον διευθυντή της ΚΟ Κώστα Ζαχαριαδη, η συνεδρίαση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και εκφράστηκε λελογισμένη αισιοδοξία από τους βουλευτές, οι οποίοι εκτίμησαν πως η ισορροπία και η καλυτέρευση της οικονομίας, θα αποτυπωθεί στην κοινωνία.

Επίσης υπογραμμίστηκε η τεράστια προσπάθεια που γίνεται να βγει η χώρα από την πλήρη επιτροπεία, να καλυτερεύσουν τα οικονομικά στοιχεία για να μπορέσει σταδιακά να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

Αξιολόγηση και… θετικό κλίμα

Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς προβλήματα και εντός χρονοδιαγράμματος, τόνισαν η κ. Θεοπεφτάτου και ο κ. Ζαχαριάδης, και πλέον ο στόχος παραμένει η λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Ειδικά σε αυτόν το στόχο, όπως εξηγούσαν, σημαντικό κομμάτι πιστώνεται στα περιφερειακά συνέδρια, καθώς συνεργάζονται άψογα κυβέρνηση- τοπικοί βουλευτές- αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού αλλά και το σύνολο των φορέων ώστε να αντιμετωπιστούν τα εκάστοτε προβλήματα.

Το θετικό κλίμα στους κόλπους των βουλευτών αποτυπώθηκε και στη φράση που χρησιμοποιήθηκε κατά τη λήξη της συνεδρίασης, «οργανωνόμαστε για την επόμενη τετραετία».

Τέλος, η ΚΟ προχώρησε και στην αποτίμηση του κοινοβουλευτικού της έργου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ