Αρχείο

Τρόμος στο Λονδίνο! Εκκενώθηκε σταθμός του μετρό - Πολυσύχναστη η περιοχή λόγω Black Friday! "Μπείτε μέσα" η οδηγία της αστυνομίας!


Για ακόμη μια φορά το Λονδίνο βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού! Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκκενώθηκε ο σταθμός του μετρό Oxford Circus. Η πρώτη ενημέρωση της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου κάνει λόγο για αναφορές σχετικά με πυροβολισμούς, ενώ οι εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν τον πανικό των πολιτών! Να σημειωθεί πως η αστυνομία αντιμετωπίζει το γεγονός σαν να είναι τρομοκρατική επίθεση.

Δηλαδή με τις ίδιες δυνάμεις, το ίδιο σχέδιο και το ίδιο πρωτόκολλο όπως θα έκανε αν είχε γίνει τρομοκρατικό.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FDailyMail%2Fvideos%2F3132089116850815%2F&show_text=0&width=560

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRTUKnews%2Fvideos%2F1861713254118549%2F&show_text=0&width=560

Λονδίνο: Τρόμος ξανά στο μετρό!

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν πάρει… φωτιά, ωστόσο μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, η ενημέρωση βασίζεται σε μία και μόνο λέξη: «Περιστατικό».

Αυτό αναφέρεται συγκεκριμένα, με τα ΜΜΕ να τονίζουν πως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν φτάσει στον σταθμό του μετρό Oxford Circus, στο Λονδίνο, μετά από αναφορές για ένα «περιστατικό».

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως είδαν έντρομους επιβάτες του μετρό να φεύγουν τρέχοντας από το σημείο.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο – Ανθρωποι φεύγουν τρέχοντας!
https://twitter.com/joshdcaplan/status/934107104478158851?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/CharlotteTerry1/status/934104889919143936?ref_src=twsrc%5Etfw

Λονδίνο μετρόhttps://twitter.com/SaraHajibagheri/status/934115407845306368?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/SaraHajibagheri/status/934111346228162562?ref_src=twsrc%5Etfw

Η ενημέρωση της αστυνομίας για το περιστατικό στο Λονδίνο

Η αστυνομία έδωσε τις πρώτες οδηγίες, οι οποίες ήταν λιτές και… σαφέστατες! «Αν βρίσκεστε στην Oxford Street μπείτε σε κάποιο κτίριο. Αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο και αντιμετωπίζουν την κατάσταση», αναφέρει το tweet της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, η οποία πάντως έχει ενημερώσει πως μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τραυματίες. Εκτός από μία γυναίκα που αναφέρεται ως «ελαφρά τραυματισμένη».

Δείτε το tweet

Αργότερα εξέδωσε και ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Η αστυνομία κλήθηκε στις 16:38 (σ.σ. ώρα Λονδίνου) σε μια σειρά αναφορών για πυροβολισμούς στην Oxford Street και στον σταθμό του μετρό Oxford Circus. Η αστυνομία ανταποκρίθηκε όπως θα έκανε αν το περιστατικό σχετίζονταν με την τρομοκρατία. Οπλισμένοι και μη αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο και αντιμετωπίζουν την κατάσταση μαζί με άλλους συναδέλφους«.

Δείτε την

Με νεότερη ανακοίνωσή της, πάντως, η αστυνομία του Λονδίνου γνωστοποιεί ότι δεν έχει προς το παρόν ενδείξεις πως σημειώθηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή. Επίσης ότι δεν έχει εντοπίσει οποιοδήποτε ίχνος κάποιου υπόπτου σχετικά με το περιστατικό.

Με νεότερη ανακοίνωσή της, πάντως, η αστυνομία του Λονδίνου γνωστοποιεί ότι δεν έχει προς το παρόν ενδείξεις πως σημειώθηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή. Επίσης ότι δεν έχει εντοπίσει οποιοδήποτε ίχνος κάποιου υπόπτου σχετικά με το περιστατικό.

Νωρίτερα, η μοναδική πηγή πληροφόρησης ήταν το Twitter. Όπου αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν όσα έζησαν. Ένας εξ αυτών αναφέρει: «Πανικός στον σταθμό Oxford Circus οι άνθρωποι φωνάζουν βόμβα»!

Ο δημοσιογράφος του BBC, Kawoon Khamoosh έγραψε:»Πολλοί αστυνομικοί στο Oxford Circus. Οι άνθρωποι ουρλιάζουν και τρέχουν προσπαθώντας να ξεφύγουν από την περιοχή. Όλα ήταν φυσιολογικά, και αυτό άλλαξε σε μια στιγμή«.

Με πληφορορίες από: rt.com, bbc.com, dailymail.co.uk,

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...