Περιβάλλον

Τρομακτική επίθεση από σφήκες όταν τους ξηλώνουν την φωλιά - Αποκρουστικός ήχος! (βίντεο)

Το κέντρισμα της σφήκας ή της μέλισσας είναι οδυνηρή εμπειρία και μπορεί να απειλήσει ένα στα τριάντα άτομα που είναι αλλεργικά στα κεντρίσματα.

Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αντιμετωπίζετε σφήκες ή έντομα της οικογένειας vespidae. Τα συγκεκριμένα έντομα έχουν ισχυρό κέντρισμα και μπορεί να γίνουν επιθετικά σε μεγάλους πληθυσμούς εάν ενοχληθούν.

Μια σφήκα που έχει εγκλωβιστεί στο εσωτερικό της οικίας, μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση σπρέι για την καταπολέμηση ιπταμένων εντόμων και σφηκών.

Αν διαπιστωθεί μεγάλος αριθμός σφηκών στο εσωτερικό της οικίας ή τον κήπο σας είναι πιθανόν να υπάρχει κάπου κοντά σφηκοφωλιά.

Σε μία μόνο φωλιά είναι δυνατόν να κατοικούν χιλιάδες σφήκες, που μπορούν να επιτεθούν σαν σμήνος αν ενοχληθούν. Αν το σημείο όπου υπάρχει η φωλιά των σφηκών είναι πιθανό να θέσει σε κίνδυνο τους ανθρώπους, τότε η φωλιά θα πρέπει να καταστραφεί.

Η φωλιά είναι κατασκευασμένη από επεξεργασμένο ξύλο από τα έντομα και διακρίνεται για τα χαρακτηριστικά κυψελοειδή τοιχώματα. Την άνοιξη μία βασίλισσα σφήκα θα ξεκινήσει να κατασκευάζει την φωλιά αλλά στην συνέχεια, καθώς εκκολάπτονται οι εργάτριες, αναλαμβάνουν την ολοκλήρωση της κατασκευής της φωλιάς.

,Η κατασκευή μίας τυπικής σφηκοφωλιάς θα έχει ολοκληρωθεί τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες και θα έχει διάμετρο περίπου 30 cm, αν και είναι δυνατόν οι φωλιές να είναι αρκετά μεγαλύτερες σε μέγεθος. Τα συνηθισμένα σημεία όπου κατασκευάζουν φωλιές οι σφήκες είναι κάτω από μαρκίζες οροφής, σοφίτες, υπόστεγα και εξωτερικά κτίσματα.

Αυτός ο κίνδυνος από τις σφήκες είναι ιδιαίτερα υψηλός προς το τέλος του καλοκαιρού - είναι προτιμότερο μια σφηκοφωλιά να καταστραφεί νωρίτερα, πριν οι σφήκες γίνουν επιθετικές.

https://youtu.be/_lGHI1Iwumc

https://youtu.be/QJ8ls5oN3ps

https://youtu.be/qoWA7vIcvpo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...