Εκκλησία

Τρεις Μητροπόλεις στο ΣτΕ κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει από τις αρχές Μαρτίου τρεις Μητροπόλεις κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, τρεις Μητροπόλεις (Πειραιώς, Κυθήρων, Γόρτυνος), οι Μητροπολίτες τους και περισσότεροι από 160 μοναχοί στρέφονται σε βάρος της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, όπως προέβλεπε η απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή με την οποία καθορίστηκε ο τρόπος εγγραφής στα ληξιαρχεία του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.

Σήμερα συζητήθηκαν στο Γ’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις των προσφευγόντων με τους δικηγόρους των Μητροπόλεων να υποστηρίζουν ότι έχουν παραβιαστεί με την επίμαχη διάταξη συνταγματικές επιταγές.

Οπως λένε, η κυβέρνηση για να προχωρήσει στην επέκταση του συμφώνου συμβίωσης χρησιμοποίησε την μισή διάταξη του άρθρου 5 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρει ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητα του και να συμμετέχει στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας εφόσον δεν προσβάλει τα δικαιώματα των άλλων, ή τα χρηστά ήθη. Ομως για να το κάνει αυτό η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψιν της την προσβολή των δικαιωμάτων των άλλων, συμπληρώνουν.

Η επίμαχη νομοθετική αλλαγή αντίκειται στον αστικό κώδικα και στο οικογενειακό δίκαιο.

Απο την πλευρά τους οι συνήγοροι του δημοσίου, τάχθηκαν υπέρ της συνταγματικότητας της επίμαχης επέκτασης υποστηρίζοντας ότι είναι καθολικά αποδεκτή από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ