Κόσμος

Το Brexit θα κοστίσει δισεκατομμύρια στην Γερμανία

Αύξηση κατά 16% στην ετήσια συνεισφορά της Γερμανίας στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας, προβλέπει έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που δημοσιεύθηκε από γερμανικά μέσα. 

Σύμφωνα με την έκθεση, το κόστος κατά έτος υπολογίζεται στα 3,8 δισ. ευρώ, ενώ αντίθετα η Γαλλία θα κληθεί να αυξήσει την συνεισφορά της κατά 1,2 δισ. και η Ιταλία κατά 1 δισ. Ευρώ.

Η Μεγάλη Βρετανία παραμένει προς το παρόν η δεύτερη χώρα, μετά την Γερμανία, που συνεισφέρει τα περισσότερα χρήματα στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και η αποχώρησή της, εάν γίνει, το 2019 θα αφήσει στην Ε.Ε. ένα κενό 10,2 δισ. ευρώ.
Το ζήτημα των χρημάτων που θα κληθεί να καταβάλει το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την αποχώρησή του από την Ένωση, είναι ένα βασικό σημείο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, με την Ε.Ε. να ζητεί 60 δισ. ευρώ και την Μεγάλη Βρετανία να συμφωνεί μόλις στα 23 δισ. ευρώ.

BDI: Αδύνατη μια συμφωνία μέχρι το 2019

Την ίδια στιγμή, η Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) υποστηρίζει ότι είναι πρακτικά αδύνατη η επίτευξη μιας ολοκληρωμένης συμφωνίας ανάμεσα στην Μεγάλη Βρετανία και την Ε.Ε. μέχρι το 2019, καλώντας όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε μια μεταβατική περίοδο, κατά την οποία η Βρετανία θα παραμείνει στην ενιαία αγορά και στην τελωνειακή ένωση.

Ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών κ. Γιοάχιμ Λανγκ, ο οποίος έχει προειδοποιήσει τις γερμανικές επιχειρήσεις για το ενδεχόμενο ενός «σκληρού Brexit», πρόκειται μάλιστα να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα, με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...