Κοινωνία

Το «πόδι ελέφαντα» είναι το πιο τοξικό αντικείμενο στη Γη- Λίγα λεπτά επαφής αρκούν για να προκαλέσουν αργό και βασανιστικό θάνατο (βίντεο)


Ένα «τέρας» που σκορπάει το θάνατο ακόμα και σήμερα βρίσκεται κρυμμένο στα σπλάχνα του Τσερνομπίλ.

Πρόκειται για μια μάζα από περίπου 200 τόνους λιωμένο πυρηνικό καύσιµο και σκουπίδια που κάηκαν και µορφοποιήθηκαν σε σχήµα που θυµίζει «πόδι ελέφαντα».

Αυτή η µάζα παραµένει ραδιενεργή και οι επιστήµονες δεν µπορούν να την προσεγγίσουν. Το 1986, όταν κατάφεραν να τοποθετήσουν όργανα µέτρησης, κατέγραψαν ως και 10.000 ρεµ ανά ώρα, δηλαδή 2.000 φορές το ετήσιο όριο που συνιστάται στους εργάτες της πυρηνικής βιοµηχανίας. Χαρακτηρίστηκε και όχι άδικα «πυρηνικό τέρας»….

Το ραδιενεργό και θανατηφόρο «πόδι ελέφαντα»….

Αυτές οι μετρήσεις με απλά παραδείγματα σημαίνουν τα εξής: Όποιος έκανε το μοιραίο λάθος να πλησιάσει το «πόδι ελέφαντα» σε λιγότερο από ένα λεπτό λάμβανε μοιραία δόση ραδιενέργειας. Μόλις 30 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να προκληθεί ζάλη και κόπωση.

Στα δυο λεπτά τα κύτταρα αρχίζουν να αιμορραγούν και τα τέσσερα λεπτά οδηγούσαν σε εμετό, διάρροια και πυρετό. Από εκεί και πέρα όλα ισοδυναμούσαν με θάνατο…. Σήμερα, αν και «αποδυναμωμένο», εξακολουθεί να αποτελεί θανάσιμη απειλή για όποιον βρεθεί κοντά του.

Σε ακτίνα 28 χλµ. από τον αντιδραστήρα νούµερο 4, «η είσοδος στο κοινό απαγορεύεται», ενώ στο σηµείο ελέγχου που οδηγεί στη ζώνη αποκλεισµού υπάρχει ένα µικρό άγαλµα της Παρθένου και µια πινακίδα όπου καταγράφονται οι ποσότητες καισίου και στροντίου που βρέθηκαν στα µανιτάρια, τα ψάρια και τα άγρια θηράµατα.

Παρακολουθείστε το βίντεο για τη δημιουργία της πιο τοξικής και θανατηφόρας μάζας από την καταστροφή του Τσερνομπίλ. …

https://www.youtube.com/embed/ro_a5gw0J6w

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...