Αρχείο

Το προφίλ του 29χρονου τρομοκράτη -Ο γκραφιτάς από το Ελληνικό που κατέληξε να «μαγειρεύει» βόμβες

Ο γκραφιτάς από το Ελληνικό που σπούδαζε γραφίστας και κατέληξε να «μαγειρεύει» βόμβες και να τις στέλνει στον Σόιμπλε, στον Παπαδήμο και στο ΔΝΤ...

 

Ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου από μια μέση ελληνική οικογένεια των νοτίων προαστίων φέρεται σύμφωνα με πρόσωπα που τον γνωρίζουν, μέχρι πριν δύο χρόνια που στρατολογήθηκε στο αντάρτικο πόλης, να είχε μια φυσιολογική ζωή. Η ανάρτηση του αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστρικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μάνου Στεφανίδη στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αποκαλύπτει πολλά για το προφίλ του 29χρονου. Του φοβισμένου νεαρού με τα ξανθά ράστα μαλλιά που η αγάπη του για τη street art τον ώθησε πριν μερικά χρόνια να σπουδάσει γραφιστική και οι μετέπειτα συνθήκες να μεταμορφωθεί σε κατασκευαστή εκρηκτικών πακέτων.

«Νομίζω ότι τον αναγνωρίζω. Τον είχα μαθητή στον ΑΚΤΟ. Πριν πόσα χρόνια; Κοντούλης, αδύνατος, ξανθωπός, τα μαλλιά ράτσα. Θυμάμαι την έκφρασή του. Λίγο σκανταλιάρα, λίγο φοβισμένη. Πάντα χαμηλόφωνη. Του άρεσε το μάθημα της ιστορίας της τέχνης. Έκανε και γκράφιτι; Γραφίστας πάντως! Προφανώς από τότε χωρίς δουλειά. Προφανώς με αρχαϊκή οργή και πρωτόγονη πίκρα για όσα συνέβησαν, για όσα συμβαίνουν. Χωρίς πολλά περιθώρια ανάλυσης. Γιατί άλλωστε; Ποιος ανέλυσε σε βάθος το δράμα της χώρας και τα αίτιά του για να το πράξει κι ένας εικοσιεννιάχρονος με την παιδεία του ελληνικού σχολείου;» αναφέρει ο κ. Στεφανίδης και στις επόμενες γραμμές συμπληρώνει: «Δεν τον δικαιολογώ, προσπαθώ να καταλάβω. Ως δάσκαλος - ποιμένας οφείλω να είμαι αλληλέγγυος προς το απολωλός. Ποιος είναι ο χειρότερος; Ο νεαρός που μισεί τον Σόιμπλε, τον Ντάισελμπλουμ και την παγκόσμια μαφία των τραπεζών ή ο Αλέξης που θαυμάζει υστερόβουλα τον Τραμπ; Προσωπικά σιχαίνομαι τη βία και την θεωρώ πάντα φασισμό. Απ ' όπου και αν προέρχεται. Ιδιαίτερα αυτήν την ηλίθια βία για την βία από γιαλαντζί επαναστάτες που κάθε τόσο διαλύει το κέντρο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Όμως φέρω και εγώ ευθύνη για μιαν ολόκληρη γενιά που περιθωριοποιήθηκε προτού καν ανδρωθεί και που τώρα την χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα οι λογής επαγγελματίες της ιδεολογίας. Φέρουμε όλοι ευθύνη με την αισχρή μας απάθεια για την δική τους ψυχοπάθεια. Τι κάνουν εν τέλει ; Ό,τι μπορούν και ό,τι καταλαβαίνουν. Δηλαδή; Κλεφτοπόλεμο!».

Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου

 

Το μυστηριώδες ζευγάρι και ο καταζητούμενος

Την ίδια ώρα η Αντιτρομοκρατική αναζητά ένα ζευγάρι που φέρονται να ήταν φίλοι του και να είχαν περιφερειακό ρόλο στον πυρήνα αυτής της οργάνωσης καθώς και έναν νεαρό που καταζητείται για βομβιστική ενέργεια. Οι αστυνομικοί ψάχνουν τέσσερα άτομα που συγκροτούν τον πυρήνα που διηύθυνε ο 29χρονος και ανάμεσα σε αυτούς φέρεται να είναι και ένας νεαρός καταζητούμενος για συμμετοχή σε βομβιστική ενέργεια πριν μερικούς μήνες. Για το λόγο αυτό, έχουν ερευνήσει εξονυχιστικά τα δύο διαμερίσματα - γιάφκες στην πλατεία Αττικής και τα Εξάρχεια προκειμένου να ταυτοποιηθούν με υλικό που έχουν ήδη στην κατοχή τους. Μια διαδικασία που όμως είναι χρονοβόρα και αναμένεται να κρατήσει αρκετό χρόνο. Σε αυτούς τους τέσσερις η Αντιτρομοκρατική δεν συμπεριλαμβάνει το μυστηριώδες ζευγάρι που εκτιμάται πως είχε περιφερειακό ρόλο στο συγκεκριμένο πυρήνα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...