Αρχείο

Το ΝΑΤΟ σε σενάρια εκκένωσης στην Κρήτη, ενώ η πλειοψηφία των Τούρκων απαιτεί απόσυρση της χώρας από την συμμαχία

Οι Τούρκοι στο σύνολο τους πλέον τρέφουν  έντονα   αντιαμερικανικά αισθήματα ενώ οι περισσότεροι απαιτούν απόσυρση της χώρας από το ΝΑΤΟ, ειδικά μετά  από το πρόσφατο σκάνδαλο που ξέσπασε κατά τη διάρκεια ασκήσεων της στρατιωτικής συμμαχίας στη Νορβηγία την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει ρωσικό άρθρο .

Η πλειοψηφία του τουρκικού πληθυσμού, δηλαδή το 67 τοις εκατό, πιστεύει ότι η ασφάλεια της χώρας μπορεί να διασφαλιστεί χωρίς την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο της Κωνσταντινούπολης  Ekonomi Araştırma (IEA) σε 12 πόλεις της Τουρκίας κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, δύο εβδομάδες πριν ο σύμβουλος του Ερντογάν προτείνει  στο κοινοβούλιο να επανεξετάσει την συμμετοχή της Άγκυρας στην συμμαχία.

Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των συμμάχων της  στο ΝΑΤΟ έχουν βρεθεί στο χειρότερο σημείο, λόγω  της  ενεργούς συνεργασίας της Άγκυρας με τη Μόσχα και την Τεχεράνη για την επίλυση της συριακής κρίσης, καθώς και λόγω της συμφωνίας Τουρκίας-Ρωσίας για την αγορά των αντιαεροπορικών συστημάτων της Ρωσίας S-400.

Εν τω μεταξύ, η έρευνα έδειξε ότι πάνω από το 70 τοις εκατό των ερωτηθέντων Τούρκων πολιτών τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας της Τουρκίας με τη Ρωσία στον τομέα της πολιτικής, της οικονομίας και της άμυνας .

Οι δεσμοί ανάμεσα στη στρατιωτική συμμαχία και την Άγκυρα επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο την περασμένη εβδομάδα μετά την απόφαση της Άγκυρας να αποσύρει 40 Τούρκους στρατιωτικούς από  ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία, όταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Ατατούρκ απεικονίστηκαν ως  «εχθροί».

Ακόμα και μετά την επίσημη συγνώμη του γγ του ΝΑΤΟ στον Τούρκο Πρόεδρο , ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα δεν θα αλλάξει συμπεριφορά και δεν δέχθηκε την «συγνώμη» .

Την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ ως αυτόνομος οργανισμός υλοποιεί στρατιωτική άσκηση με συμμετοχή διεθνών δυνάμεων στο Μάλεμε στα Χανιά.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε εκκένωση άμαχου πληθυσμού κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών στην περιοχή με πραγματοποίηση βολών αλλά και πτήση στρατιωτικών ελικοπτέρων.

Η  άσκηση περιελάμβανε εκπαίδευση εν όρμου στην 1η φάση κατά την οποία εκπαιδεύτηκαν οι δυνάμεις στο ΚΕΝΑΠ και στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του Μάλεμε.

Επίσης υλοποιήθηκε και η ναυτική ΄άσκηση  στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης, στην οποία οι δυνάμεις εξασκήθηκαν τόσο τις παραδοσιακές μορφές του πολέμου στη θάλασσα όσο και σε θέματα ασφάλειας.

Τέλος υπήρξε το σενάριο της εκκένωσης περιοχής από άμαχο πληθυσμό, επίδειξη της οποίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV Day) της Πολυεθνικής άσκησης τύπου INVITEX.

Η συμμαχία και η Ουάσιγκτον γνωρίζουν ότι οι Τούρκοι δεν ήταν ποτέ «φανατικοί» με την δύση και οι Τούρκοι πάντα  έκρυβαν την αηδία τους για τους δυτικούς κάτω από την μάσκα της αβρότητας και της «συνεργασίας», για την επίτευξη των συμφερόντων τους.

Όλα όμως έχουν και ένα τέλος …και οι Τούρκοι φαίνεται ότι έχουν φτάσει σε αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους.Το ΝΑΤΟ όμως έχει τα δικά του σχέδια για την προσχώρηση της Άγκυρας στον ρωσικό άξονα.

Τα σενάρια που επεξεργάζονται οι ΗΠΑ ξεκινούν από μικρή εμπλοκή στα Στενά με κάποια «δικαιολογία» και φτάνουν σε πολεμική επιχείρηση τύπου «Καλλίπολη 1915».

Γι αυτό η αμερικανική πολεμική αεροπορία έχει εγκατασταθεί στην χώρα μας και μαζί με επίλεκτες δυνάμεις κομάντος διεξάγουν συνεχείς αεραποβατικές ασκήσεις και ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού με σαφή σκοπό όμως τα Στενά του Βοσπόρου .

Σχεδόν κάθε δύο μήνες Αμερικανοί κομάντος ευρίσκονται στην χώρα μας για ασκήσεις «πολλαπλού τύπου» και επικεντρώνονται(!) σε αποστολές αλμάτων στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης, καθώς και ρίψεις φορτίων όλων των ειδών.

Με δεδομένο το αμερικανικό δόγμα της κατακόρυφης υπερκεράσεως του εχθρού που αποτελεί την τρίτη διάσταση του πολέμου με την χρήση δυνάμεων επίλεκτων αλεξιπτωτιστών, αυτό το είδος επιχειρήσεων το οποίο εκτελείται σε όλες τις κοινές ασκήσεις με τις ελληνικές δυνάμεις δείχνει ότι κάπου θα «χτυπήσουμε».

Για αυτό και εδώ και πάρα πολύ καιρό οι Αμερικανοί επιτελείς μακριά από τα «μάτια» της δημοσιότητας διενεργούν πλήθος, το τονίζουμε αυτό, αεραποβατικών ασκήσεων , με την παρουσία επίλεκτων αλεξιπτωτιστών με τις ελληνικές δυνάμεις , οι οποίες ως γνωστόν χαίρουν μεγάλης εκτιμήσεως από το ΝΑΤΟ.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο  προσβλέπει σαφώς σε κάποιον συγκεκριμένο «στόχο» που είναι η Τουρκία η οποία θα διαμελιστεί σε πολλά κομμάτια .

Κάτι που γλύτωσε το 1918 η Τουρκία , λόγω πολλών παραγόντων και του Κεμάλ,  τώρα δεν θα το γλιτώσει σε καμία περίπτωση διότι η παρουσία της «ενοχλεί» τα τεράστια γεωπολιτικά  σχέδια της δύσης για έλεγχο της Μ.Ανατολής και των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων .

https://youtu.be/6p_2qS82ZJI

https://youtu.be/BNXngqZMYgA

https://youtu.be/DwtccyEdfD8?t=26

https://youtu.be/sK1dYbKP9J4?t=19

https://youtu.be/dH0XVYYWWLw?t=36

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...