Ελληνοτουρκικά

Τουρκία για Ελλάδα: "Εχετε καταλάβει τουρκικό έδαφος" - Οι Τούρκοι μετέδωσαν "απόβαση" λίγο πριν την έλευση Ερντογάν

Οι Τούρκοι παίζοντας σενάριο που θυμίζει «Ίμια» χρησιμοποιούν υποτιθέμενους Τούρκους «πολίτες» με σημαίες για να θέσουν θέμα ελληνικής κυριαρχίας για τις Οινούσες και 17 άλλα νησιά πριν την έλευση Ερντογάν στην Ελλάδα .  

Σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα, τα  μέλη της τουρκικής οργάνωσης  «αμυντικού νόμου» φέρονται να έπαιξαν μια καλοστημένη παράσταση με  φερόμενο ταξίδι τους σε «ελληνικό νησί» ( Οινούσες) ανεμίζοντας σημαίες ,πράγμα που δεν έγινε φυσικά ποτέ, αλλά η  κίνηση αυτή υποκρύπτει άλλες άνομες  αξιώσεις που γρήγορα θα τις βρούμε …μπροστά μας.

Τουρκική εφημερίδα παρουσιάζει το «ταξίδι» των μελών της οργάνωσης  από την  Σμύρνη  προς το «κατεχόμενο» από τους Έλληνες  νησί (Οινούσες)..μόνο που αυτό αφορούσε κρουαζιέρα ανοικτά του λιμανιού της πόλης .

Οι τουρκικές αρχές φέρονται μάλιστα να έλαβαν εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού των μελών του κόμματος.

Ο πρόεδρος του εν λόγω κόμματος κ. Partitan δήλωσε για το θέμα: «Από το 2004, το έδαφος της Τουρκίας καταλήφθηκε από την Ελλάδα βήμα προς βήμα. Σήμερα, 18 νησιά που ανήκουν στην Τουρκία, έχουν ελληνική σημαία ενώ  Έλληνες στρατιώτες  αναπτύσσονται στα νησιά αυτά», είπε.

«Ο πόλεμος δεν μπορεί να αποκλεισθεί στα Βαλκάνια, η ιδρυτική συνθήκη της Λωζάννης , δεν περιλαμβάνει τις κατεχόμενες Οινούσσες και για να εισέλθει ο Τούρκος  πρωθυπουργός στο έδαφος της γης μας στο νησί  αυτό θα πρέπει να έχει διαβατήριο!

Ωστόσο, οι Οινούσες (Sheep Island) το αναφέρουν στα τουρκικά)  βρίσκεται σε απόσταση 6 μιλίων από τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Δεν είναι ένα απλά  ένας εγκαταλελειμμένος βράχος, όπως είπε η κυβέρνηση! Είναι ένα νησί μήκους 11,5 χλμ., Τριπλάσιο του μεγέθους των  Πριγκιποννήσων  στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ελλάδα αποστέλλει  στρατιωτικά αγήματα , Ιερείς για τις εκκλησίες , ενώ διενεργεί  ασκήσεις και η κυβέρνηση μας τηρεί απόλυτη σιγή για  το νησί μας! Η Ελλάδα επίσης επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα  με κάθε κατεχόμενο νησί και έχει φτάσει να κατέχει το Αιγαίο», καταλήγει ο πρόεδρος της  υποτιθέμενης οργάνωσης που υποκρύπτει Κεμαλιστές .

Το επικίνδυνο όμως της υπόθεσης είναι ότι ο ίδιος ο Τούρκος που έπαιξε το θέατρο  με το «ταξίδι» των μελών της οργάνωσης στις Οινούσες, θέτει θέμα για 17 άλλα ελληνικά νησιά κάνοντας λόγο για το  Misak-ili Milli που αφορά το τουρκικό εθνικό συμβόλαιο για την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Οι Τούρκοι κατηγόρησαν και παλαιότερα την χώρα μας ότι δημιουργεί  10 νέες στρατιωτικές βάσεις (!!!!) στα νησιά Κίναρο-Λεβίθα Μαύρα , τα οποία αναφέρουν με τα τουρκικά ονόματα (Ardıççık, Koçbab).

Τουρκικό δημοσίευμα ανέφερε πριν μήνες με  με σαφήνεια ότι «η  Κίναρος (Ardıççık) θεωρείται ως  τουρκικό νησί. Βρίσκεται εντός των συνόρων των Μούγλων, στα δυτικά της περιοχής των Δωδεκανήσων και σε απόσταση 5 μιλίων από τη βραχονησίδα Λεβίθα (Koçbaba Adası) που βρίσκεται πλέον υπό ελληνική κατάληψη.

Η Κίναρος (Ardıççık) είναι μεγαλύτερο νησί από την Πρίγκηπο της Κωνσταντινούπολης. Σε βρετανικό χάρτη του 1943, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Κίναρος (Ardıççık) όπου έγινε η τελετή μνήμης, βρίσκεται εκτός των θαλάσσιων συνόρων των Δωδεκανήσων και ανήκει στην Τουρκία», καταλήγει το εξοργιστικό άρθρο ενδεικτικό των προθέσεων του ισλαμικού συστήματος που κυβερνά την Τουρκία .

Τέτοιου είδους δημοσιεύματα  έχουν πυκνώσει την εμφάνιση τους τους τελευταίους μήνες και σίγουρα αφορούν βλέψεις του Ερντογάν  στο Αιγαίο ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο του φόβου  τους για την ελληνική ΑΟΖ.

Αυτό που πρέπει να προβληματίσει την ελληνική στρατιωτική ηγεσία είναι ιδιαίτερα η στοχοποιήση των Οινουσών η οποία προφανώς υποκρύπτει άλλο σχέδιο που αφορά άλλο νησί το οποίο έχουν στο στόχαστρο, μαζί με την ανακήρυξη ΑΟΖ .

 

Σύμφωνα με άλλο παλαιότερο δημοσίευμα τα νησιά που αμφισβητούνται είναι τα παρακάτω:

Βόρειο Αιγαίο:

Ζουράφα, Αντίψαρα, Φούρνοι, Θύμαινα, Οινούσσες

Κρητικό Πέλαγος:

Διονυσάδες, Δία, Κουφονήσι, Γαϊδουρονήσι, Γαύδος

Κεντρικό Αιγαίο:

Καλόγεροι

Δωδεκάνησα:

Αγαθονήσι, Αρκιοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Πλάτη, Γυαλί, Κίναρος, Γλάρος, Λέβιθα, Σύρνα, Περγούσα, Κανδελιούσα, Μικρός και Μεγάλος Αδερφός, Μικρό και Μεγάλο Σοφράνο.

Επειδή έχουμε «καεί» στην περίπτωση των Ιμίων με το όλο σκηνικό που στήθηκε τότε από τον τουρκικό τύπο που έδρασε ως «Δούρειος ίππος» των επιδιώξεων της Άγκυρας,  και φτάσαμε στο χείλος ενός πολέμου, καλό είναι να κινηθούμε ..τώρα για το θέμα αυτό.

Τέτοια δημοσιεύματα και « θέατρα της Δευτέρας» θα πρέπει να τα « τρίψουμε στα μούτρα" των αξιωματούχων του τουρκικού ΥΠΕΞ και να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται να τα ανεχθούμε επουδενί λόγο.

Η ουσία είναι  ότι οι Τούρκοι φοβούνται μήπως η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ  σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και φυσικά την Κύπρο φέροντας του ίδιους προ τετελεσμένων γεγονότων .

Η χώρα μας άλλωστε τα έχει βρει με όλους και σύντομα ο τουρκικός εφιάλτης θα γίνει πραγματικότητα .

Τρέμουν οι Τούρκοι τα "σούρτα φέρτα" των αμερικανικών πολυεθνικών στο Αιγαίο και φοβούνται ότι θα μείνουν έξω από την πίτα, η οποία είναι μεγάλη. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...