ΗΠΑ

Τι χρειάζεται για να πετάξεις ένα stealth βομβαρδιστικό B-2 (βίντεο)

Έξι μήνες εντατικής εκπαίδευσης με πολλή δουλειά, ακόμη περισσότερο διάβασμα και αταλάντευτη προσήλωση, έφεραν τέσσερεις αποφοίτους της Τάξης 85 IQT στο κοκπιτ των μοναδικών Β-2.

Τα αρχικά IQT (Initial Qualification Training) υπενθυμίζουν στους νέους αποφοίτους της 85ης εκπαιδευτικής σειράς ότι τίποτα δεν τελείωσε ακόμη. Στους έξι μήνες που διήρκεσε το αρχικό στάδιο της εκπαίδευσής τους, οι νέοι χειριστές των «αόρατων» βομβαρδιστικών Β-2 Spirit πραγματοποίησαν 10 πτήσεις με το «Bravo Deuce» από την αεροπορική βάση Whiteman, έριξαν τέσσερεις βόμβες Mk.84 των 2.000 λιβρών και έμαθαν απ’ έξω κι ανακατωτά το εγχειρίδιο περί αποφυγής της εχθρικής αεράμυνας.

Σημειωτέον ότι μεταξύ των εκπαιδευομένων της IQT 85 ήταν τρείς χειριστές «φρέσκοι» από την Σχολή και ένας πρώην εκπαιδευτής στα μεταγωγικά C-17. Ασχέτως προηγούμενης εμπειρίας, άπαντες έβαλαν ώρες στα υπερηχητικά εκπαιδευτικά Τ-38Α Talon πετώντας «όργανα», πτήσεις σχηματισμού και για να είναι σε φόρμα για τα Β-2.

https://youtu.be/EuyErC8lJWA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης