Αρχείο

Τι μας κρύβουν για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου και Energa; - Πολλά τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση - Σε σχέδιο Αλβανών κακοποιών του Κορυδαλλού αποδίδει το έγκλημα η ΕΛ.ΑΣ.

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την αποστολή που είχαν οι εγκληματίες πηγαίνοντας στο γραφείο του δικηγόρου όπου τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των δραστών και συνδέει την υπόθεση αυτή με το στήσιμο μιας μεγάλης απόδρασης Αλβανών του Κορυδαλλού. Αλβανών που φέρονται και οι εγκέφαλοι την δολοφονίας Ζαφειρόπουλου. 

Τα όσα βρέθηκαν μέσα στο διαμέρισμα της οδού Σοφοκλέους στην Καλλιθέα με τα καλάσνικοφ, τα εκρηκτικά και τις δυο αστυνομικές στολές, σε συνδυασμό με πληροφορίες που κατέγραψε ο κοριός, οδηγούν τους αξιωματικούς της Ασφάλειας στο συμπέρασμα πως το πλάνο της αλβανικής μαφίας ήταν διπλό: Τα πέντε εκατομμύρια ευρώ από την ιστορία της Energa και στη συνέχεια η «αποφυλάκιση» με μεγάλη επιχείρηση των αφεντικών τους.  

Στην υπόθεση ωστόσο της Energa την οποία χειρίζονταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος υπάρχουν ερωτήματα όσον αφορά στο, γιατί οι Αλβανοί μαφιόζοι να βάλουν στο στόχαστρο τον Α .Φλώρο και όχι άλλον επιχειρηματία; Γιατί επελέγη αυτή η πολύκροτη υπόθεση και όχι κάποια άλλη; Ήταν πραγματικά οι εντολείς των εκτελεστών οι Αλβανοί που βρίσκονται στις φυλακές ή κάποιοι άλλοι; 

Τα ερωτήματα αυτά επιχειρεί να τα απαντήσει η Ελληνική Αστυνομία και πηγές εκτιμούν πώς τελικά θα καταφέρουν να φτάσουν στην άκρη του νήματος. Ένα ακόμη ερώτημα είναι αφού δολοφόνοι είχαν εντολή να εκφοβίσουν και όχι να σκοτώσουν γιατί έχασαν την ψυχραιμία τους και τον εκτέλεσαν; Ήταν ερασιτέχνες; Γιατί μπήκαν στο δικηγορικό γραφείο με ακάλυπτα πρόσωπα; Για να εκφοβίσουν τον δικηγόρο και όχι κάποιο από τα μέλη της οικογένειας του Α. Φλώρου της Energa;

Τελικώς όμως υπήρξε η τραγική κατάληψη με τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να χάνει τη ζωή του από μία σφαίρα στο στήθος (κάτι που δείχνει προφανή πρόθεση εκτέλεσης). Η Αστυνομία πάντως εμφανίζεται βέβαιη πως πίσω από την υπόθεση κρύβεται η αλβανική μαφία που, μέσα από τη φυλακή, πήγε να στήσει τη «μεγάλη μπίζνα», ποντάροντας στην πίεση που δεχόταν λόγω της επικείμενης δίκης ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης Energa.

Οι τρεις Αλβανοί κατηγόρησαν αρχικά τον πρώην μεγαλομέτοχο της εταιρείας ότι τους έταξε 100.000 ευρώ για να δολοφονήσουν τον δικηγόρο της εταιρείας του Δημοσίου Γιώργο Αντωνόπουλο (η υπόθεση ερευνάται, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί η άκρη του νήματος και αν ισχύει η καταγγελία) και στη συνέχεια έψαχναν διαύλους επικοινωνίας για να τον αναγκάσουν να τους δώσει πέντε εκατομμύρια ευρώ, διαφορετικά, θα έκαναν κακό σε αυτόν και την οικογένειά του. 

Παράλληλα, λόγω της επικείμενης δίκης, διαμήνυαν ότι ήταν διατεθειμένοι να πάρουν πίσω την καταγγελία για το συμβόλαιο θανάτου του Αγγελόπουλου. Όμως, επειδή αυτοί βρίσκονταν στην Ε' πτέρυγα και ο Φλώρος στο Ψυχιατρείο και συνεπώς ήταν αδύνατον να τον πλευρίσουν, άλλαξαν ρότα... «Ναύλωσαν» τους δύο Αλβανούς, ηλικίας 30 και 32 ετών -τον λεγόμενο «κοντό» και τον «ψηλό»- που είχαν κάνει μαζί φυλακή τα τελευταία χρόνια και έδωσαν την εντολή να κλείσουν ραντεβού με τον Ζαφειρόπουλο, που ήταν ο δικηγόρος του Φλώρου, να του στείλουν ένα μήνυμα ότι πρέπει να... «ψήσει» τον πελάτη του να τους δώσει τα χρήματα, να τον πυροβολήσουν στα πόδια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην παρουσίαση της εξιχνίασης από τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής Χρήστο Παπαζαφείρη και τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας Θεόδωρο Χρονόπουλο «στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πρωινές ώρες της 29ης Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, στο οποίο διέμεναν οι δράστες, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι με γεμιστήρα και 10 φυσίγγια, πολεμικό τυφέκιο, με γεμιστήρα και 30 φυσίγγια, 118 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 3 γεμιστήρες διαφόρων όπλων, χειροβομβίδα, 2 πλήρεις αστυνομικές στολές εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής».

Οι δράστες διέμεναν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μέχρι και τη διάπραξη του εγκλήματος, οπότε αναγκάστηκαν να διαφύγουν, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Εντός του διαμερίσματος, εντοπίστηκε 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών και πλαστογραφία και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση».

Αυτά στόχευαν να τα χρησιμοποιήσουν προκειμένου μετά την είσπραξη των 5 εκατομμυρίων να έκαναν τη μεγάλη “έφοδο” στις φυλακές Κορυδαλλού και να απελευθέρωναν τους ηθικούς αυτουργούς. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...