Εκκλησία

Την Θράκη και τα μάτια σας τώρα που έρχεται ο σουλτάνος γιατί από εκεί είναι ο δρόμος για την Κωνσταντινούπολη

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Και στην απλή ματιά η Ελληνική ΘΡΑΚΗ ομοιάζει σαν εκείνη την στενή λωρίδα της Ελληνικής Γης που σαν γεωπολιτικός αυχένας  μας συνδέει με την χιλιόχρονη πρωτεύουσα μας την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

Σήμερα θα μου επιτρέψετε να σας τα πούμε  απλά και στρωτά δίχως περικοκλάδες γιατί βαίνουμε ταχέως προς ανατρεπτικές εξελίξεις.

Άλλωστε αυτή είναι και η διαχρονική Σταυρο-αναστάσιμη  μοίρα του Ελληνικού Έθνους να ίσταται στα μονοπάτια τις κρίσιμες ώρες της Παγκόσμιας Ιστορίας.

Η γεωστρατηγική αξία της Θρακικής Γης είναι ανεκτίμητη.

Τα μνημονιακά βάσανα μας ξεκίνησαν όταν τολμήσαμε να αξιοποιήσουμε την διαδρομή Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και τότε ζήσαμε τα πρόσφατα  Δεκεμβριάνα των Αθηνών , τις φωτιές στην Ηλεία και οσονούπω μας ήρθαν  και τα μνημόνια.

Σήμερα οι ισχυροί του πλανήτη επιθυμούν με την σειρά τους να εκμεταλλευθούν τις διαδρομές της Θρακικής Γης  με την διέλευση αγωγών ενέργειας.

Ήδη ο αγωγός  TAP( δυτικών συμφερόντων )  υλοποιείται και παίρνει σειρά ο Turkish Stream( ρωσο- τουρκικών συμφερόντων).

Ο τελευταίος πρέπει να διέλθει από τα ΣΤΕΝΑ  και  την Θρακική Γη για να καταστεί βιώσιμος διαφορετικά δεν πρόκειται να αποσβέσει τα κόστη του.

Η διψασμένη  για ενέργεια Ευρώπη δεν την ενδιαφέρει ποιανών συμφερόντων αγωγός θα την ζεστάνει, απλώς την ενδιαφέρει η τιμή πώλησης του φυσικού αερίου.

Το επαναλάβαμε κατά επανάληψη ότι ο κ. Ερντογάν  φαίνεται  να έρχεται στην Αθήνα ως ατζέντης του Turkish Stream ώστε να υπερκεράσει τους τυχόν  δισταγμούς της Ελληνικής πλευράς για να μην διέλθει ο αγωγός αυτός από την Ελληνική Επικράτεια.

Λογικό φαίνεται οι ΗΠΑ να μην θέλουν να περάσει ο Turkish Stream από την Δυτ. Θράκη.

Ο σουλτάνος στην φαρέτρα των εκβιαστικών  επιχειρημάτων του έχει το μειονοτικό της Δυτ. Θράκης, το προσφυγικό( πάλι βουλιάζει αυτές τις μέρες τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ) και φυσικά θα βάλει και θέμα εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων του Αρχιπελάγους μας ( βλ. υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ κ.α)

Αν ο  Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη μας δημιούργησε τόσα προβλήματα , σκεφτείτε τι μας ετοιμάζει αυτή η ενεργειακή κόντρα των ισχυρών παικτών με περιφερειακό παίκτη την τουρκία;

Ας αφήσουμε  όμως τα γεωπολιτικά και ας πάμε στα πνευματικά καθότι οι πραγματικές πληροφορίες έρχονται από αυτά και όχι από τα ψέματα και την παραπληροφόρηση τόσων χρόνων.

Ένας πολύ μεγάλος ΑΓΙΟΣ των ημερών μας υπερκέρασε όλες τις διεθνείς αναλύσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Μας επεσήμανε για την ΘΡΑΚΗ πριν  δεκαετίες εν ζωή

« την ΘΡΑΚΗ και τα μάτια σας» διότι γνώριζε αυτό που ζούμε και έρχεται ολοταχώς.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Μαρτυρία του 1990

« Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί.

Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας

αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.

Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!».

ΑΝΕΚΔΟΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τα παραπάνω μας τα είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ εν ζωή αλλά συνεχίζει και μετά την Αγία τελευτή του να νοιάζεται για τα Ιερά και τα Όσια φυσικά και για την την ΘΡΑΚΗ μας.

Προ ημερών ( 7 Οκτωβρίου 2017) όπως αναφέραμε ο ίδιος ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ παρουσιάζεται στην Πνευματική Γερόντισσα της  πασίγνωστης Ιστορικής Ιεράς Μονής της ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σεϊδανάγιας, Ακυλίνα και την παροτρύνει επιτακτικά

« έλα να με βρεις στο σπίτι μου στην Αλεξανδρούπολη»

που είναι το μικρό ναύδριο στην περιοχή του Μαίστρου σχεδόν πλησίον της συνοριογραμμής μας στον Έβρο αφιερωμένο στην Αγία Μνήμη του .

https://youtu.be/vcBg0V-YnuI

ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ – ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΑΚΥΛΙΝΑ ΤΗΣ Ι Μ ΣΕΪΔΑΝΑΓΙΑΣ

Αυτά μας τα περιγράφει η Πνευματική Γερόντισσα  Ακυλίνα που στην ματωμένη και μαρτυρική χώρα της δίνει ομολογία ΧΡΙΣΤΟΥ αλλά όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις καθότι η Ιερά αυτή Μονή μεγαλώνει  τα ορφανά του  πολέμου.

Άλλωστε η ίδια η Γερόντισσα υπέστη τα επιχείρια των πολεμικών πράξεων τραυματισμένη από θραύσματα οβίδων των αλγεινών τζιχαντιστών, προιόντων της νέας εποχής.

Να γιατί σε αυτή την ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ παρουσιάζεται ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ…η οποία μάλιστα μας περιγράφει δια ζώσης  το ΘΑΥΜΑ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ με τον κατασφαγμένο Σαουδάραβα που τον συνέρραψε θαυματουργικά η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ και τον επανέφερε στην ζωή.

Δια αυτής  της  Πνευματικής Μητέρας της Ιεράς Μονής Γερόντισσας  Ακυλίνας από την θαυματουργή ΠΑΝΑΓΙΑ της  Σεϊδανάγιας   ο ΑΓΙΟΣ  ΠΑΙΣΙΟΣ θέλει να μας μεταφέρει ένα μήνυμα από τον Ουρανό .

« παιδιά μου δεν σας άφησα εδώ είμαι στις Εθνικές Επάλξεις και αύριο πιο πέρα , όπως σας ομολόγησα  στην Κωνσταντινούπολη»

Στώμεν καλώς αδελφοί μπορεί να ζούμε εμείς σε κρίσιμα γεωπολιτικά σταυροδρόμια αλλά και ολάκερος ο πλανήτης βηματίζει προς σταυροδρόμια πολέμου και δυστυχίας λόγω της πνευματικής του αποστασίας από την μοναδική αλήθεια που είναι ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης