Εσωτερική Ασφάλεια

Τα πέντε θηριώδη ταχύπλοα του Μυκονιάτη επιχειρηματία, η αλβανική μαφία και το «big boss» στην υπόθεση με τους 1,6 τόνους κάνναβη

Τα πέντε θηριώδη ταχύπλοα του Μυκονιάτη επιχειρηματία, η σύλληψη σε πολυτελές ξενοδοχείο της παραλιακής το βράδυ της Κυριακής και η απόπειρα «απόδρασης» με το ιταλικό διαβατήριο στη γειτονική χώρα. Αυτά είναι τα στοιχεία της κινηματογραφικής υπόθεσης με τους 1,6 τόνους κάνναβης και την εξάρθρωση του καρτέλ από τη Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού, μετά την καταδίωξη ανοιχτά του Ιονίου.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες των λιμενικών, η αλβανική μαφία έστησε την εγκληματική οργάνωση με έδρα την Αθήνα, εμπλοκή γνωστών Ελλήνων και διακινούσε τόνους ναρκωτικών σε Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία. Οι 1,6 τόνοι, είχαν προορισμό τα παράλια της Κωνσταντινούπολης και οι αρχές ψάχνουν για το «big boss» που φέρεται να είναι αλβανικής καταγωγής και να διαμένει σε βίλα της παραλιακής.

Ο 63χρονος Μυκονιάτης θεωρείται ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης, καθώς φέρεται να είναι ο άνθρωπος που αγόραζε τα ταχύπλοα για λογαριασμό της αλβανικής μαφίας και μέσω των εταιρειών που διέθετε τα «βάφτιζε» τουριστικά για να μην κινεί τις υποψίες των αρχών. Μάλιστα, οι αξιωματικοί του Λιμενικού θεωρούν ότι εδώ και αρκετά χρόνια είχε αναπτύξει αυτού του είδους τη δραστηριότητα με ταχύπλοα - βιτρίνες ενώ αυτό που θα ερευνηθεί σε δεύτερο χρόνο είναι και το αν μέσα από τις νόμιμες επαγγελματικές του δραστηριότητες, τα δύο εστιατόρια που διέθετε σε Μύκονο και Κολωνάκι, ξέπλενε βρώμικο χρήμα ή έριχνε μέρος των ναρκωτικών για να «φτιάχνει» την επώνυμη πελατεία του.

Την ίδια ώρα οι έμπειροι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού, έχουν σύμφωνα με πληροφορίες αποκωδικοποιήσει το δρομολόγιο του κυκλώματος και γνωρίζουν τους ενδιάμεσους σταθμούς και τον τελικό προορισμό της μεγάλης «καραβιάς» με τους 1,6 τόνους κάνναβης. Τα ναρκωτικά, φορτώθηκαν από την Αλβανία και μέσω Ελλάδας από την Κέρκυρα, θα κατέβαιναν νότια της Πελοποννήσου και αφού διέσχιζαν όλο το Αιγαίο, θα κατέληγαν στα παράλια της Κωνσταντινούπολης με προορισμό την αγορά της ευρωπαϊκής Τουρκίας.

Αν και θεωρούν ότι έχουν προχωρήσει σε ένα σημαντικό βαθμό, στο ξεδόντιασμα του καρτέλ, αυτό που ψάχνουν τώρα είναι ο εντοπισμός του εγκεφάλου αλλά και οι επαφές με άλλα μέλη. «Είναι μια υπόθεση που δεν έχει ταβάνι» λέει χαρακτηριστικά αξιωματικός του Λιμενικού και συμπληρώνει «έχουμε να κάνουμε με ένα πολυεθνικό κύκλωμα που έκανε μεγάλες δουλειές σε Αλβανία, Τουρκία και Ιταλία. Ο ρόλος του 63χρονου ήταν κομβικός...».


Κρύφτηκε σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας

Όταν αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο 63χρονος έμαθε ότι η μεγάλη «μπίζνα» είχε στραβώσει και μετά την κινηματογραφική καταδίωξη ανοικτά του Ιονίου, ένα από τα πέντε δεκάμετρα σκάφη με τις θηριώδεις μηχανές των 350 ίππων που φέρεται να είχε στην ιδιοκτησία του, έπεσε στα νύχια της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού, αποφάσισε να την κοπανήσει. Πήρε όσα μετρητά είχε, μια βαλίτσα με ρούχα και τα δύο διαβατήρια του (έχει ένα ιταλικό καθώς σπούδαζε και έμενε χρόνια στην Ιταλία και το ελληνικό) έκλεισε βιαστικά την πόρτα του πολυτελούς διαμερίσματος στην Γλυφάδα και νοίκιασε δωμάτιο σε ξενοδοχείο της παραλιακής.

Το σχέδιο του ήταν να λουφάξει για λίγες ημέρες μέχρι να βρει την ευκαιρία και τον τρόπο να δραπετεύσει στην Ιταλία για να σβήσει τα ίχνη του. Όμως δεν τα κατάφερε... Το κλιμάκιο των λιμενικών που τον είχε «λοκαρισμένο» εδώ και μέρες έκανε έφοδο και πριν προλάβει να αντιδράσει του πέρασαν χειροπέδες.

Από την έφοδο στο σπίτι του στη Γλυφάδα βρήκαν και κατέσχεσαν πλήθος στοιχείων που δίνει πλήρη εικόνα για τα σκάφη και τις περίεργες δραστηριότητές του ενώ οι αναλυτές του Λιμενικού έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις επαφές από τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές του 63χρονου Μυκονιάτη επιχειρηματία.

Στην επιχείρηση των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού συνελήφθησαν εκτός από τον 63χρονο με τα δύο εστιατόρια στη Μύκονο και το Κολωνάκι και δέκα ακόμη άτομα. Δύο Ιταλοί, έξι Αλβανοί ένας Βούλγαρος και ένας 40χρονος Έλληνας. Ο συγκεκριμένος, διατηρεί πάρκινγκ σκαφών στο Πόρτο Ράφτη και διερευνάται ο ρόλος του.




Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης