Πολεμική αεροπορία

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έρχονται στις 4 Δεκεμβρίου για την αγορά των F-16 Block 30

Παρά την έκρυθμη αλλά πλέον και λίγο κωμική κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα με τις πωλήσεις όπλων που κάνει ή θέλει να κάνει η Ελλάδα, υπάρχουν ακόμη κάποιοι που θέλουν να αγοράσουν από εμάς!

Αντιπροσωπεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έρχεται στην Ελλάδα στις 4 Δεκεμβρίου για να επιθεωρήσουν 30 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 30 τα οποία θέλουν να αγοράσουν.

Αν η συμφωνία κλείσει το οικονομικό όφελος αναμένεται να φθάσει μέχρι και τα 400 εκατομμύρια…Ελπίζουμε να επικεντρωθούμε στην πώληση κι όχι στην …αναζήτηση νέου “σκανδάλου”.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θέλουν να πάρουν όλα τα ελληνικά “30άρια” για να τα χρησιμοποιήσουν ως εκπαιδευτικά. Τα αεροσκάφη είναι σε άψογη κατάσταση.

Το θετικό είναι ότι τα ΗΑΕ θέλουν “πακέτο” όλα τα αεροσκάφη. Αντιθέτως άλλες χώρες που είχαν ενδιαφερθεί ,όπως η Κροατία ήθελαν ένα αριθμό που δεν ξεπερνούσε τα 12 από τα οποία απαιτούσαν τουλάχιστον τα τρία να είναι διθέσια. Με δεδομένο ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα διθέσια, η ΠΑ δεν ήθελε να μείνει με 18 αεροσκάφη και ένα μόνο διθέσιο, ένα “πακέτο” που δεν θα ήταν ελκυστικό για οποιονδήποτε άλλο πελάτη.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ