Πολιτική

Τασούλας: Η υπόθεση με τα όπλα στη Σαουδική Αραβία δεν έχει κλείσει

Ξεκάθαρος ότι η υπόθεση με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία δεν έχει κλείσει και ότι «το πεδίο είναι ανοιχτό και στην επόμενη Βουλή» εμφανίστηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας.

 

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα με πρώτο την επιτροπή εξοπλιστικών που μπορεί να μετατραπεί σε ένα είδος εξεταστικής επιτροπής γιατι μπορεί να ζητά προσκόμιση εγγράφων και μαρτύρων» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

όπως τόνισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζητήση στη Βουλή τη Δευτέρα.

Μιλώντας για τον Βασίλη Παπαδόπουλο ο κ. Τασούλας είπε ότι, όπως αποδείχθηκε στη συζήτηση, «δεν είναι 100% αλλά 1.000% μεσάζων. Για τον κ. Τσίπρα φάνηκε ότι δεν μετρά η διαφάνεια αλλά μόνο το πώς θα διατηρήσει την κυβερνητική συνοχή».

Απαντώντας, δε, στο επιχείρημα του πρωθυπουργού για την παρουσία του Ζωρζ ή Τζον Σφακιανάκης ο κ. Τασούλας σχολίασε ειρωνικά ότι «μου θυμίζει το μυθιστόρημα με τον Τζον Αυλακιώτη».

«Τον έβλεπα (σ.σ. τον Αλέξη Τσίπρα) την ώρα που γίνονταν οι διαξιφισμοί με τον Καμμένο να γελάει. Αυτό το γέλιο δείχνει ότι δεν έχει σε βάθος ενημέρωση για το θέμα. Δεν έχει πάρει χαμπάρι τι έχει συμβεί. Ξέρει μόνο να μιλά για το παρελθόν και να λέει ότι μας πολεμάτε για να κρύψετε τις επιτυχίες μας» συμπλήρωσε ο κ. Τασούλας.

Επί της ουσίας της υπόθεσης ο κ. Τασούλας αρχικά σημείωσε ότι ο Πάνος Καμμένος έφερε μια συμφωνία τον Ιανουάριο του 2017 να εκποιήσουμε 300.000 φύσιγγια εκρηκτικά επειδή έκρινε το ΓΕΣ ότι είναι περισσευούμενα αλλά δεν είπε τίποτα για την παρουσία Παπαδόπουλου. Αποφασίσαμε στις 12 Ιανουαρίου να εκποιηθούν 300.000 φυσίγγια όταν τον Μάιο του 2016 ο Παπαδόπουλος είχε φέρει ένα χαρτί στο Πεντάγωνο ότι εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία και τον Ιούνιο του 2016 είχε κάνει άλλη επιστολή και ζητούσε τα φυσίγγια για λογαριασμό της Ιορδανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ