Πολιτική

Ταξίδι αστραπή K.Μητσοτάκη στο Παρίσι -Με ποιους θα συναντηθεί

Ταξίδι-αστραπή στη γαλλική πρωτεύουσα πραγματοποιεί από χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συναντηθεί σήμερα το πρωί με τον 48χρονο φιλοευρωπαϊστή υπουργό οικονομικών του Εμανουέλ Μακρόν Μπρούνο Λε Μερ  ο οποίος φαίνεται πως  είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Γερούν Ντάισελμπλουμ ως επικεφαλής του Eurogroup.

Ο κ.Μητσοτάκης επιθυμεί να έχει με τον κ.Λε Μερ μια ουσιαστική, συχνή και σταθερή επικοινωνία προκειμένου να παρακολουθεί κι αυτός  την εξέλιξη του ελληνικού  προγράμματος όσον αφορά τα βήματα που θα γίνουν από την πλευρά των ευρωπαίων το επόμενο διάστημα και ενώ οδεύουμε στη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Ο κ. Μητσοτακης θα τονισει στον κ.Λε Μερ πως είναι αναγκαίο  οι κινήσεις των πιστωτών  να είναι τέτοιες που να μην θέτουν σε κανένα κίνδυνο τις θυσίες που έκανε ο Ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια αλλά και να διασφαλίζουν την σταθερή πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης.

Εκτός από τη συνάντηση με το Γάλλο υπουργό οικονομικών ο κ. Μητσοτάκης θα έχει επαφές και συνομιλίες με επικεφαλής  μεγάλων γαλλικών επιχειρήσεων προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις δυνατότητές επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ