Εθνικά θέματα

Συνελήφθησαν μουσουλμάνοι δημοσιογράφοι στον Έβρο για παράνομη είσοδο σε στρατιωτικές μας ζώνες

Την περίεργη αυτή υπόθεση, που διαδραματίστηκε επί ελληνικού εδάφους, έφερε στο φως το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυπο, ο Ολλανδός δημοσιογράφος, Sakir Khader έκανε ρεπορτάζ για τους πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, στην περιοχή του Έβρου.

Ο ρεπόρτερ ακολουθούσε μια ομάδα περίπου 50 Σύρων -μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά- την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα.

Όταν οι πρόσφυγες συνελήφθησαν ο ίδιος κατηγορήθηκε ότι είχε εισέλθει χωρίς άδεια σε στρατιωτική ζώνη, κοντά στο Διδυμότειχο. Σύμφωνα με συνάδελφό του, που έχει βρεθεί παλαιότερα στο σημείο για βιντεοσκόπηση, η περιοχή δεν φέρει σήμανση απαγόρευσης.

Μετά την απελευθέρωσή του, ο Khader έφτασε στη Θεσσαλονίκη, από όπου αναχωρήσει για την Ολλανδία την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, η ελληνική αστυνομία δήλωσε ότι τρεις άλλοι – ένας γερμανός πολίτης και δύο Ιρακινοί – συνελήφθησαν επίσης για το ίδιο περιστατικό στην περιοχή της Λαβάρας κοντά στο Διδυμότειχο. Απελευθερώθηκαν επίσης την Τρίτη μετά την επιβολή ποινών με αναστολή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...