Κοινωνία

Συνέχεια στο χάος με το ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ατέλειωτες ουρές (εικόνες)

Πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν το μετρό, ιδίως, αλλά και γενικώς τα μέσα σταθερής τροχιάς, ώστε να υπολογίζουν με ακρίβεια τον χρόνο που απαιτείται για την μετακίνησή τους... Αυτό, στην Ελλάδα του 2017, που μπήκε στην «εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου» για να μην μένει πίσω, πολύ απλά, δεν ισχύει. 

Κι αυτό γιατί μετά την απίστευτη ταλαιπωρία που πέρασαν όσοι πολίτες ήθελαν να βγάλουν μηνιαία κάρτα για τις μετακινήσεις τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι τώρα η σειρά των περιστασιακών χρηστών να στηθούν σε ατέλειωτες ουρές για να κάνουν μία και μόνη διαδρομή με το μετρό της Αθήνας... Η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών, που για μία ακόμα φορά το κράτος συμπεριφέρεται με ασέβεια, στις ουρές για τα εισιτήρια ξεχειλίζει. Ποιος να πιστέψει άλλωστε, πως μετά τον σάλο με την ατέλειωτη αναμονή για την έκδοση κάρτας, οι αρμόδιοι δεν θα είχαν κάνει την ελάχιστη πρόβλεψη ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοιες εικόνες «στην Ελλάδα του 2017»;

Ατέλειωτες ουρές πολιτών στον σταθμό «Αγιος Αντώνιος», όπου ήδη έχουν κλείσει οι μπάρες

Όσοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αποδίδουν το νέο χάος στις μεγάλες ελλείψεις στα μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων και αλλά και στο κοινό που δεν είναι... εκπαιδευμένο - Πώς άραγε να εκπαιδευτεί, από μόνο του;

Ο ΟΑΣΑ προτρέπει τους πολίτες στην αγορά των πολλαπλών εισιτηρίων, αδιαφορώντας για το ποιος και αν μπορεί να «αντέξει» και αποσιωπά το γεγονός ότι οι αυτόματοι πωλητές δεν εκδίδουν εκπτωτικά εισιτήρια (0.60 ευρώ) ενώ δεν δέχονται ούτε χαρτονομίσματα π.χ των 20 ευρώ για όσους επιθυμούν να αγοράσουν το ενιαίο εισιτήριο του 1,40 ευρώ. Το επιχείρημα είναι ότι δεν μπορούν να δώσουν τόσα ρέστα!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά σε όλο το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ έχουν εγκατασταθεί 300 αυτόματοι πωλητές. Ωστόσο οι πολίτες παραπονιούνται ότι υπάρχουν σταθμοί που λειτουργεί μόνο ένα καινούριο μηχάνημα όπως π.χ. της Αγίας Παρασκευής, από όπου βλέπετε και φωτογραφία που τραβήχτηκε σήμερα το πρωί.

Μετρό Αγίας Παρασκευής: Ένα μόνο μηχάνημα εξυπηρετεί τους πολίτες, που σχηματίζουν ουρές

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ