Κύπρος

Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Συλλούρης κήρυξε πριν λίγο την έναρξη της τριμερούς συνάντησης μεταξύ των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, σημειώνοντας ότι η συνεργασία των τριών χωρών εδράζεται σε κοινές αξίες και την διαπνέει ο κοινός πόθος για ειρήνη.

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι είναι συνεργασία εξωστρεφής και απευθύνεται προς όλες τις χώρες της περιοχής που ασπάζονται τις ίδιες αξίες.

Ανέφερε ότι η Κύπρος διεξάγει το δικό της άνισο αγώνα για λύση του Κυπριακού και σημείωσε ότι οι τριμερείς συνεργασίες αποκτούν μεγάλη γεωστρατηγική σημασία.

Σημείωσε επίσης ότι η Κύπρος προχωρεί με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της με βάση το διεθνές δίκαιο, προσθέτοντας ότι προσβλέπει στην υλοποίηση των αγωγών σύνδεσης Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας.
Η παρούσα συνάντηση, ανέφερε, αποσκοπεί στη συγκεκριμενοποίηση δράσεων που συμφωνήθηκαν κατά την πρώτη τριμερή συνάντηση στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές