Άγιο Όρος

Συνάντηση του Βατοπαιδινού ηγούμενου Εφραίμ με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν

Την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκκριμένα την προηγούμενη Πέμπτη, η Ηγούμενος της αγιορείτικης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο Εφραίμ, που χαρακτηρίζεται ως "ένας από τους πιο ισχυρούς πνευματικούς πατέρες στο Άγιο Όρος", σημείωσε στη συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο ότι όλοι χρειάζονται πνευματικές επικοινωνίες και οι αξιωματούχοι, ολιγάρχες και πρόεδροι.

"Είναι απλοί άνθρωποι. το πρώτο πράγμα που ενδιαφέρει όλους είναι η σωτηρία της ψυχής ", δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο ηγούμενος έδωσε στον Ρώσο πρόεδρο μια εικόνα από το Όρος. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ρώσος πρόεδρος την δέχτηκε με μεγάλη ευλάβεια. Ο τρόπος που αντιμετωπίζονται τα ιερά αντικείμενα από τον αρχηγό του ρωσικού κράτους είναι, σύμφωνα με τον μοναχό, ένδειξη της πίστης του στο Θεό.

"Και οι γνώσεις μας για τη ζωή του, τους γονείς του και την προέλευσή του, μας μαρτυρούν ότι αυτό είναι ένα θαύμα", δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ για τον Πρόεδρο Πούτιν.

Ο ηγούμενος έφτασε στη Ρωσία για να πραγματοποιήσει πνευματικές συνομιλίες με κατοίκους και επισκέπτες στο Αικατερίνεμπουργκ. Η πρώτη από αυτές τις συνάντησεις πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Πνευματικό-Εκπαιδευτικό Κέντρο της τοπικής Επισκοπής, στο οποίο ο ηγούμενος μοιράστηκε διάφορες πνευματικές εμπειρίες, μίλησε για τη ζωή στο Άγιο Όρος και απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο ηγούμενος Εφραίμ είχε επισκεφτεί το 2011 τη Ρωσία ταξιδεύοντας με τη θαυματουργή ζώνη της Θεοτόκου, η οποία διαφυλάσσεται στη Μονή Βατοπεδίου .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ